ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 - 6:00:34π.μ.

banner468x60

02
Αυγούστου

Περιοδεία στην Κεφαλονιά σήμερα για τον πρωθυπουργό

Κατηγορία Πολιτική

Στο επίκεντρο τα έργα υποδομών και οι αποκαταστάσεις από σεισμούς και Ιανό στο μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων

 

Tο έκτο σε έκταση νησί της Ελλάδας και το μεγαλύτερο των Επτανήσων, την Κεφαλονιά επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε μια σειρά έργων υποδομής στο νησί που «πληγώθηκε» σημαντικά από τον καταστροφικό σεισμό του 2014 αλλά και από τον Ιανό το 2020.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται πρώτη φορά το νησί ως πρωθυπουργός και μέχρι να αναχωρήσει για ολιγοήμερες διακοπές συνεχίζει τις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα και σε περιοχές όπου υπάρχουν εκκρεμότητες που έχουν προκληθεί από φυσικές καταστροφές αλλά και έργα υποδομών που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων.


Ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί για το νέο δρόμο Αργοστολίου – Πόρου, όπου αναμένεται να κάνει και ανακοινώσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του σημαντικού αυτού έργου. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το νοσοκομείο του νησιού, όπου θα επιθεωρήσει τη νέα πτέρυγα «Βεργωτή» και θα ενημερωθεί για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε υποδομές και σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν αποκλείεται μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τα έργα για την αναβάθμιση του νοσοκομείου να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης.

 

Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί και την Αγία Ευφημία για να δει την πρόοδο των αντιπλημμυρικών έργων και των παρεμβάσεων για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι του χωριού που επλήγη βάναυσα από τον Ιανό.

 

Παράλληλα, θα πραγματοποιήσει συσκέψεις με τους τοπικούς φορείς και εκτός από την Κεφαλονιά θα ενημερωθεί και για την κατάσταση στη γειτονική Ιθάκη η οποία υπέστη επίσης καταστροφές από το πέρασμα του Ιανού.

 

Όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές στο Newsbeast οι επισκέψεις του πρωθυπουργού σε πολλές γωνιές της χώρας ειδικά αυτή την περίοδο που η τουριστική σεζόν βρίσκεται στο απόγειό της θα βοηθήσουν τόσο τον ίδιο να έχει εικόνα της κατάστασης και των προβλημάτων, ενώ παράλληλα δείχνουν στους κατοίκους ακόμα και των πιο απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, ότι η κυβέρνηση στέκεται δίπλα τους τόσο για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας όσο και για την αναβάθμιση των περιοχών τους όχι μόνο όταν σφύζουν από ζωή και κόσμο αλλά και όταν η τουριστική σεζόν ρίχνει αυλαία. Αυτό, μάλιστα που τονίζουν επίσης είναι ότι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης εντάσσεται και η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν μέσα από την επένδυση σε κρίσιμα έργα υποδομής, προκειμένου να τονωθούν οι τοπικές οικονομίες, οι οποίες πλήττονται ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 9 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα