ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 - 8:00:18μ.μ.
08
Μαρτίου

Πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε πλοία και τουριστικά σκάφη

Κατηγορία Πολιτική

Ο υπουργός Ναυτιλίας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό

 

Την εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας στα πλοία της ακτοπλοΐας αλλά και στα τουριστικά σκάφη ενόψει και των εορτών του Πάσχα, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός που συνοδευόταν και από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Γιώργο Αλεξανδράκη, είπε ότι τα μέτρα ασφαλείας στα σκάφη έως 25 ατόμων αλλά και στα πλοία της ακτοπλοΐας επιθεωρούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα πέρα από τις έκτακτες επιθεωρήσεις.
Τόνισε ότι το λιμενικό σώμα και συγκεκριμένα το υπουργείο Ναυτιλίας έχει μηχανισμό μέσω του κλάδου ελέγχου πλοίων που μπορεί να δρα αυτομάτως σε οποιαδήποτε βλάβη ή καταγγελία. Επίσης στους ελέγχους αυτούς τόνισε προστίθενται και τα 62 τοπικά κέντρα σε όλη την επικράτεια. Αναφορικά με τα πλοία της ακτοπλοΐας είπε ότι πραγματοποιούνται καθημερινά τακτικές και έκτακτες επιθεωρήσεις των πλοίων ενώ πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό θα εντατικοποιηθούν και οι έλεγχοι σε ό,τι αφορά και τις συνθήκες εργασίας των ναυτικών.

 

Πρόσθεσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα οι έλεγχοι και οι επιθεωρήσεις από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στα πλοία της ακτοπλοΐας ανεξαρτήτως του Λιμένα δραστηριοποίησης τους και αναχώρησης τους θα ενταθούν. Οι έλεγχοι και οι επιθεωρήσεις που θα πραγματοποιηθούν θα εστιάσουν σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των πλοών, με τα ωράρια εργασίας των ναυτικών, με υπεράριθμους επιβάτες, με βλάβες πλοίων και την αποκατάσταση τους καθώς και με καταγγελίες επιβατών για οποιοδήποτε θέμα που σχετίζεται με επιβατικά οχηματαγωγά πλοία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι και επιθεωρήσεις στην ακτοπλοΐα, στους παραπάνω τομείς, διενεργούνται σταθερά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, σε όλους τους προορισμούς και σε όλα τα λιμάνια απόπλου και κατάπλου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 41 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα