ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 2:05:10μ.μ.
05
Ιανουαρίου

Πλήρης κατακερματισμός στην Κεντροαριστερά

Κατηγορία Πολιτική

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς που εμφανίζει πρωτόγνωρα σημάδια πολυδιάσπασης και κατακερματισμού.

Το ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει στις εκλογές διασπασμένο, ενώ παρά τις κινήσεις του Φώτη Κουβέλη, η ΔΗΜΑΡ διαλυμένη πορεύεται προς τις κάλπες.

«Δεν μπορείς να είσαι ο πατέρας του μνημονίου και μετά να γίνεσαι αντιμνημονιακός και να κλείνεις το μάτι», σχολίασε αφήνοντας σαφείς αιχμές για την ίδρυση του νέου Κινήματος από την Τρίπολη όπου βρέθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Διάλεξα τον δύσκολο δρόμο», υποστήριξε ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν για διάσπαση.

Η σύγκρουση των δύο θα είναι μετωπική και όπως φαίνεται θα εντείνεται όσο πλησιάζει ο χρόνος για τις κάλπες, με τα δύο κόμματα να μάχονται για να εξασφαλίσουν ψήφους από την εκλογική δεξαμενή του άλλου.

Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ να μιλούν 'αδιαφορία', απέναντι στο νέο Κίνημα, όμως οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν.

Στο ΠΑΣΟΚ αρνούνται να μπουν στη διαδικασία του debate μεταξύ πρώην και νυν στελεχών του κόμματος σημειώνοντας ότι «προέχει η ενότητα της Παράταξης και ο σεβασμός στον κόσμο που ιστορικά την στήριξε»,.

Την ίδια στιγμή κοινή εκλογική κάθοδο με το κόμμα «Πράσινοι - Αλληλεγγύη» αποφάσισαν τα όργανα της Δημοκρατικής Αριστεράς, μετά το "ναυάγιο" της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και με ορίζοντα τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου , ο τίτλος του ψηφοδελτίου θα είναι κατά πάσα πιθανότητα: «Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά».


Σύμφωνα με πληροφορίες, επικεφαλής της καμπάνιας θα είναι από κοινού ο Φώτης Κουβέλης με το Νίκο Χρυσόγελο, αλλά εκτός θα μείνουν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που βλέπουν ότι δεν υπάρχει προοπτική.


Την πόρτα της Αγίου Κωνσταντίνου κλείνουν οι κκ Ασημίνα Ξηροτύρη, Γιάννης Πανούσης, ο Γιώργος Κυρίτσης, Θ. Ψύρρας, αλλά και η Μαρία Ρεπούση.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 109 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα