ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 - 6:32:13μ.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
16
Ιουλίου

"Πόλεμος" μεταξύ Μητσοτάκη -ΠΟΕ ΟΤΑ

Κατηγορία Πολιτική

Με πειθαρχικά μέτρα βρίσκονται αντιμέτωποι υπάλληλοι στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και δημοτικοί άρχοντες, εφόσον παρεμποδίσουν την αξιολόγηση και τον έλεγχο των συμβάσεων από τις ομάδες του Σώματος Ελεγκτών - Επιθεωρητών και του ΑΣΕΠ.Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ήδη έχει χαρακτηρίσει «ανεπιθύμητους» τους ελεγκτές και έχει καλέσει «τη Δημοτική Αρχή και τους υπηρεσιακούς παράγοντες να μην τους παρέχουν καμία διευκόλυνση στο «έργο» τους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Στην ίδια ανακοίνωση η ΠΟΕ ΟΤΑ υπογραμμίζει: «Η συγκυβέρνηση με τη διαδικασία αυτή δεν έχει άλλο στόχο, εκτός από την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και την παράδοσή τους στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα».


Παράλληλα, ανυποχώρητος εμφανίζεται ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ως προς την απόφαση να προχωρήσει ο επανέλεγχος της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου.

 

Στις περιπτώσεις υπαλλήλων όπου το ΑΣΕΠ αποφασίζει ότι δεν υπήρχαν λόγοι να γίνει μια τέτοια μεταροπή και η ευθύνη της μετατροπής βαραίνει και τον υπάλληλο, τότε ο συγκεκριμένος υπάλληλος θα αποχωρεί από την υπηρεσία του.Σε ανακοίνωση του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημειώνεται πως «η προσπάθεια ενίσχυσης της αξιοπιστίας του Δημοσίου στοχεύει στην άρση των αδικιών που ταλαιπώρησαν όχι μόνο τους πολίτες, αλλά και τους ίδιους τους δημοσίους υπαλλήλους».

 

Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο, ο έλεγχος της μεταροπής των συμβάσεων κινείται στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης και, έτσι, υπογραμμίζεται πως αυτή η απόφαση «στοχεύει στην αντιμετώπιση των χρόνιων στρεβλώσεων και παθογενειών και κυρίως στην απομάκρυνση εκείνων που με τις ενέργειες ή τις παραλείψεις τους αποδεικνύεται ότι δεν τιμούν τον τίτλο του δημοσίου υπαλλήλου.

 

Εκείνων που εκμεταλλεύτηκαν τη γενική αδράνεια και κατάφεραν να πάρουν τη θέση άλλων, ικανότερων συμπολιτών τους, χρησιμοποιώντας δόλια μέσα ή υποβοηθώντας την παράνομη πράξη».

 

Το υπουργείο στη σχετική ανακοίνωσή του καθησυχάζει τους υπαλλήλους εκείνους που
«δεν έχουν τίποτα να κρύψουν - τη μεγάλη πλειοψηφία δηλαδή των δημοσίων υπαλλήλων».Υπενθυμίζεται πως η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ήδη για 2.000 απολύσεις μέσα στο 2015, οι οποίες δεν θα προέλθουν από οριζόντια μέτρα, αλλά από επίορκους και όσων οι μετατροπή των συμβάσεών τους κριθεί άκυρη.

πηγή:defencenet.gr

Διαβάστηκε 215 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα