Εκτύπωση αυτής της σελίδας
05
Ιανουαρίου

Πώς φτάσαμε στην παραίτηση του Θέμη Χειμάρα – Το παρασκήνιο

Κατηγορία Πολιτική

Η υπόθεση που τάραξε τα γαλάζια νερά - Οι εξηγήσεις που έδωσε δεν κρίθηκαν ουδόλως ικανοποιητικές

Με τη ΝΔ και την κυβέρνηση να προσπαθούν να βρουν τον βηματισμό εκείνον που θα οδηγήσει όσο πιο ομαλά στις εκλογές και στην πολυπόθητη αυτοδυναμία κάθε περισπασμός, κάθε κηλίδα στην εικόνα κυβέρνησης και κόμματος κοστίζει τόσο σε αξιοπιστία όσο και σε πόντους στις δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν τις τάσεις με βάση τα δεδομένα της στιγμής.

 

Η υπόθεση του Θέμη Χειμάρα, ως άλλη υπόθεση «Πάτση» ήρθε να ταράξει τα γαλάζια νερά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το που αποκαλύφθηκε το θέμα και οι λεπτομέρειές του που ήθελαν τον μέχρι χθες βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ να συνάπτει συμβάσεις με το Δημόσιο και να φέρεται να έχει εισπράξει το ποσό των 400.000 ευρώ, έδωσε εντολή να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση και να δοθούν εξηγήσεις από τον ίδιο τον βουλευτή.

 

Όσο η αξιωματική αντιπολίτευση ασκούσε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση και η ένταση δεν έλεγε να κοπάσει, τόσο εντεινόταν ο εκνευρισμός στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι εξηγήσεις που έδωσε ο Θέμης Χειμάρας δεν κρίθηκαν ουδόλως ικανοποιητικές. Έτσι, αποφασίστηκε ότι η υπόθεση πρέπει να κλείσει χωρίς να μείνει καμία σκιά. Οι φήμες ότι η διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ ήταν προ των πυλών άρχισαν να πληθαίνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία το πρωί της Τετάρτης. «Μέχρι το απόγευμα όλα θα έχουν τελειώσει», έλεγε κυβερνητικός παράγοντας στο Newsbeast.

 

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η πρώτη της χρονιάς από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, κατέφθανε στα email των δημοσιογράφων η επιστολή παραίτησης του κ. Θέμη Χειμάρα στην οποία μάλιστα διευκρίνιζε ότι παραδίδει και την έδρα του.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενόχληση εκφράστηκε νωρίς το πρωί από τον γ.γ. της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννη Μπούγα. Ωστόσο, επειδή δεν θεωρούν την υπόθεση Χειμάρα ίδια με την υπόθεση «Πάτση» γι’ αυτό δεν προχώρησαν πάραυτα στη διαγραφή του. Έτσι, επελέγη η οδός του «βελούδινου διαζυγίου». Ο κ. Μπούγας ήταν εκείνος που επικοινώνησε με τον βουλευτή καλώντας τον να αποφασίσει τι θα πράξει για να λήξει η υπόθεση και να πάψει να έρχεται σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση και το κόμμα. Σημειώνεται δε ότι σε καμία φάση της κρίσης ο πρωθυπουργός δεν επικοινώνησε με τον βουλευτή. Τη θέση του μέχρι τις εκλογές καταλαμβάνει ως πρώτη επιλαχούσα η Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, που έχει επίσης διατελέσει βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 38 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)