ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 - 8:31:19μ.μ.
29
Ιανουαρίου

Προφυλακιστέος μετά την απολογία του ο «Μάξιμος Σαράφης» – «Φοβάμαι για τη ζωή μου»

Κατηγορία Πολιτική

Ελεύθεροι οι δύο συγκατηγορούμενοί του

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος ως ηγετικό πρόσωπο εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες, που έχει «φωτογραφηθεί» ως ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» στην υπόθεση Novartis.

 

Ανακρίτρια και εισαγγελεας ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκιση του κατηγορούμενου που φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται .


Αντίθετα, ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο ΑΤ οι δύο συγκατηγορούμενοί του.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος παρέμεινε μόλις 10 λεπτά διήρκεσε στο γραφείο της ανακρίτριας.

 

Απολογούμενος ο 50χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ενώ φέρεται να είπε ότι φοβάται για τη ζωή του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα ο κατηγορούμενος αναμένεται να κληθεί εκ νέου από την ανακρίτρια για να απολογηθεί συμπληρωματικά. Και αυτό γιατί η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του μέχρι στιγμής αφορά μόνο το σκέλος της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης και αναμένεται να ολοκληρωθεί αφού συμπεριληφθούν σε αυτήν τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας. Σύμφωνα,πάντως, με την πλευρά του κατηγορουμένου, υπάρχουν πολλά κενά και αναπάντητα ερωτήματα στη δικογραφία.

 

Σημειώνεται ότι στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται έξι πρόσωπα τα οποία αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, της πλαστογραφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

 

Σε ανακοίνωση μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ που υπογράφει ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, ο οποίος σε όλα τα στάδια της δικαστικής διαδρομής της υπόθεσης Novartis έχει αρνηθεί ότι ήταν ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες, αναφερόμενος στην υπόθεση κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για παρακράτος ισχυριζόμενος ότι η ποινική εμπλοκή του «είναι αποτέλεσμα της άθλιας και ρεβανσιστικής στοχοποίησής μου, από το 2018, από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα εξουσίας».

 

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, αν και το συγκεκριμένο πρόσωπο εμφανίζεται ως κομβικό και στις δυο υποθέσεις η ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis δεν επηρεάζει τις εξελίξεις που αφορούν τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, αν και το καθεστώς προστασίας δεν έχει αρθεί αφορά μόνο την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας και καμία άλλη.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

 

 

Διαβάστηκε 46 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα