ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 4:23:14μ.μ.
07
Φεβρουαρίου

«Ψυχρό» πολιτικά κλίμα και αντιπαράθεση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα – Τα κλειστά σχολεία και τα μέτρα για σήμερα

Κατηγορία Πολιτική

Διαξιφισμοί για την τηλεκπαίδευση

Με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» να συνεχίζει να δείχνει τα «δόντια» της επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για να αποφευχθούν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία και την ηλεκτροδότηση και το κυριότερο να προστατευτούν ανθρώπινες ζωές. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να είναι ενήμερος για την εξέλιξη του φαινομένου αλλά και τα μέτρα που λαμβάνονται για τη διαχείριση της κρίσης προς αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών. «Πήραμε τα μαθήματά μας από προηγούμενες αντίστοιχες κακοκαιρίες» τόνισε χθες ο πρωθυπουργός από το Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος μίλησε για άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση των αρχών, ενώ ευχαρίστησε τους πολίτες που ανταποκρίνονται στις συστάσεις της πολιτικής προστασίας. Ειδική αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στα «εργαλεία» της τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης, σημειώνοντας ότι έχει συντελεστεί πρόοδος και σε αυτούς τους τομείς, ως απότοκο της πανδημίας.

 

Ωστόσο, το πολιτικό κλίμα «ψύχρανε» με την αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για δήθεν απόλυτη ετοιμότητα του επιτελικού κράτους, η οποία – όπως είπε – ο αρμόδιος τομεάρχης υποδομών, Νίκος Παππάς «εξαντλήθηκε στον χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και στην αποστολή μαζικών μηνυμάτων για αναστολή κάθε δραστηριότητας στη χώρα». Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, της περιφέρειας Αττικής και ορισμένων Δήμων, καθώς δόθηκε το « γενικό πρόσταγμα για παύση εργασιών και μετακινήσεων για ένα φαινόμενο, το οποίο όχι μόνο είχε προβλεφθεί εδώ και μέρες, αλλά δεν είναι καν, μέχρι στιγμής, όσο ακραίο προβλεπόταν».

 

«Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του φαινομένου υπήρξε οργανωμένη διακοπή κυκλοφορίας και στη συνέχεια δίνονταν ξανά στη διάθεση των οδηγών τα κομμάτια αυτά» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «υπήρχε διαρκής διαφύλαξη της πρόσβασης στις κρίσιμες υποδομές, προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας -1.500 άνδρες και 250 οχήματα είχαν παραταχθεί- ενώ άμεση και γρήγορη ήταν και η αντιμετώπιση και η αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο της ηλεκτρικής ενέργειας, όπου αυτές παρατηρήθηκαν».

 

Διαξιφισμοί για την τηλεκπαίδευση


Απρόσκοπτα και χωρίς να χαθούν μαθήματα ολοκληρώθηκε χθες η σχολική διαδικασία. H τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, λειτούργησε κανονικά καθώς τα σχολεία στις περισσότερες περιοχές της χώρας έμειναν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία περίπου 37.000 τάξεις λειτούργησαν διαδικτυακά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στις περιοχές που αποφασίστηκε η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων, χωρίς να σημειωθούν τεχνικά προβλήματα. Καυστικό ήταν το σχόλιο του αρμόδιου τομεάρχη εκπαίδευσης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, ο οποίος είπε: «Το χιόνι είναι ευκαιρία για παιχνίδι και χαρά. Είναι μια πολύτιμη εμπειρία και γνώση. Επιβάλλουν την τηλεκπαίδευση αυτοί που γεννήθηκαν και έζησαν ως γέροι και μάλλον επιθυμούν το ίδιο για τα παιδιά μας». Απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης το υπουργείο Παιδείας αναφέρει: «Χρόνος για παιχνίδι άπλετος. Αλλά είναι σημαντικό και το κράτος να συνεχίζει να λειτουργεί παρά τις αντίξοες συνθήκες. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Σε πολλές περιοχές της χώρας, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, συνθήκες χιονιά παρουσιάζονται συχνά. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει σκοτάδι και πάλι; Θύμισε τις εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε μάχη για να μην γινει τηλεκπαίδευση, όλοι στο σκοτάδι, αν τον είχαμε ακούσει η χώρα για μήνες δεν θα είχε εκπαίδευση ούτε μηχανισμό για έκτακτες άλλες συνθήκες όπως χιονοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα».

 

Τα μέτρα που τίθενται σήμερα σε εφαρμογή


Οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα θα προσέλθουν στις υπηρεσίες τους στις 10:00 το πρωί στην Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Τα καταστήματα στη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, θα μπορούν να είναι ανοικτά από τις 11:00 το πρωί. Επίσης, απαγορεύεται η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι τις 11.00 π.μ.


Απευθύνεται αυστηρή σύσταση στους πολίτες για δραστική μείωση των μετακινήσεών τους στις απολύτως αναγκαίες και για να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας.


Σε περίπτωση που είναι αναγκαίες οι μετακινήσεις συστήνεται προηγουμένως ενημέρωση:

 

για την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και
για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες από την ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Υπογραμμίζεται ξανά ότι είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα, ενώ η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους.

 

Τι θα γίνει με τα σχολεία

 

Συγκεκριμένα τα σχολεία που δε θα λειτουργήσουν έπειτα και από εισήγηση των Δημάρχων είναι τα ακόλουθα:

 

Στην Ανατολική Αττική, πλην των Δήμων Λαυρεωτικής και Βούλας -Βάρης- Βουλιαγμένης. Ωστόσο μετά από αίτημα των δήμων σε Παιανία, Κορωπί και Σαρωνικό θα λειτουργήσουν οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Στην Δυτική Αττική θα είναι κλειστά πλην του Δήμου Μεγαρέων όπου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών θα παραμείνουν κλειστά σε όλους τους δήμους.

Στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των δήμων Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ηλιούπολης.

 

Στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Περάματος. Από το δήμο Κερατσινίου λειτουργούν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

 

1) Δημοτικά 3ο/6ο/12ο/23ο.

2) Γυμνάσια 1ο/2ο/4ο καθώς και το Ειδικό.

3) Λύκεια 1ο/2ο/3ο και το ΕΠΑΛ.

 

Στο δήμο Κορυδαλλού θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από τα παρακάτω:

 

Δημοτικά 9ο/ 10ο/ 5ο /12ο
Νηπιαγωγείο 3ο/7ο /8ο / 18ο / 19ο /21ο
Γυμνάσιο 4ο / 5ο
Στο Δυτικό Τομέα θα λειτουργήσουν όλα κανονικά εκτός από

Α) Το δήμο Χαϊδαρίου που θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

 

Όλα στην περιοχή του Δάσους
Όλα στην περιοχή του Δαφνιού
1Ο Λύκειο
1ο Γυμνάσιο
Β) Στο δήμο Πετρούπολης θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά:

 

Νηπιαγωγείο 1Ο /2Ο / 6Ο / 7Ο /12Ο /15Ο /16Ο/ 17Ο /17Ο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Δημοτικό 1Ο / 4Ο /7Ο /8Ο /9Ο
Γυμνάσιο 4Ο / 6Ο
Γενικό λύκειο 3Ο


Τέλος, στο Νότιο Τομέα και στα νησιά θα λειτουργήσουν όλα κανονικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 66 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα