ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 8 Μαΐου 2021 - 6:26:06π.μ.

banner468x60

18
Δεκεμβρίου

Ρ. Αντωνοπούλου: Δεν πάμε σε εκλογές

Κατηγορία Πολιτική

«Δεν πάμε σε εκλογές, εμείς θα είμαστε η κυβέρνηση που θα βγάλει τη ώρα από το μνημόνιο. Θα κλείσει η αξιολόγηση. Τα μέτρα για την υποστήριξη των συνταξιούχων τελικά γίνονται αποδεκτά. Δεν μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται σε διαρκή διαδικασία λιτότητας» ανέφερε σε δηλώσεις της η αναπληρώτρια υπουργός εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ η κα. Αντωνοπούλου τόνισε ότι η θέση του πρωθυπουργού σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για το 2018 είναι ξεκάθαρη.

 

«Υπάρχουν δεσμεύσεις που δεν μπορούμε να αναλάβουμε. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο παρά 1 του να κλείσει η συμφωνία. Ας βγάλουμε από αυτή τη συζήτηση όλη αυτή την αναστάτωση για εκλογές ή δημοψήφισμα» είπε.

 

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός είπε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά εθνικά θέματα, για τα οποία δεν υπάρχει ευρεία συναίνεση από τα κόμματα.

 

Για την πρόσληψη ανέργων μέσω ΟΕΑΔ, η κα. Αντωνοπούλου αναφέρθηκε στο μητρώο που έχει δημιουργηθεί. «Το μητρώο καταγράφει τις θέσεις εργασίας, τους εργαζόμενους που θέλει ο επιχειρηματίας να προσλάβει. Ο ΟΑΕΔ αναλόγως με την περιοχή που βρίσκεται, κοιτάζει ποιους ανέργους μπορεί να στείλει και τους στέλνει για συνέντευξη. Τότε επιλέγει ο επιχειρηματίας ποιον θέλει».

 

Κατά την κα. Αντωνοπούλου η διαδικασία έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν, καθώς παλαιότερα οι επιχειρηματίες μπορούσαν να προσλάβουν «τον ανιψιό ή τον φίλο τους. Αυτό πλέον δεν γίνεται».

 

Σε σχετική ερώτηση δεν απέκλεισε το σενάριο η κυβέρνηση να αποφασίσει για τους μακροχρόνια ανέργους να μην κληθούν να καταβάλουν ΕΝΦΙΑ.

 

 

Πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 169 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα