ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023 - 8:06:38π.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
16
Ιουνίου

«Σε ιστορικό χαμηλό η εμπιστοσύνη των πολιτών στην Ευρώπη»

Κατηγορία Πολιτική

Η οικονομική ανάκαμψη και η ισχυρή ηγεσία με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό όραμα, στόχους και προγραμματισμό, μπορεί να αποτελέσουν την απάντηση απέναντι στις «θορυβώδεις» διακηρύξεις των λαϊκιστικών δυνάμεων,σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Μιλώντας στην 51η Διάσκεψη Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (COSAC) που πραγματοποιείται στην Αθήνα,και αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που χαρακτηρίζεται, όπως είπε, από την άνοδο των ακραίων κομμάτων, «τόσο προς τα δεξιά όσο και προς τα αριστερά».υπογράμμισε ότι «η σημερινή διάσκεψη λαμβάνει χώρα σε μία χρονική συγκυρία κρίσιμη για την Ένωση» και συνεπώς είναι αναγκαία η ανταλλαγή απόψεων και ο προβληματισμός σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών, την επόμενη μέρα της Ένωσης, αλλά και τον ρόλο των κοινοβουλίων στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.


«Τα σημάδια ήταν ορατά ήδη προ των εκλογών» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης επισημαίνοντας ότι «η εμπιστοσύνη των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πέσει σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά. Το ποσοστό των Ευρωπαίων που δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται την Ένωση υπερδιπλασιάστηκε από το 2007, δηλαδή από την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008- 2009, φθάνοντας το 60%. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που χαρακτηρίζεται από την άνοδο των ακραίων κομμάτων τόσο προς τα δεξιά όσο και προς τα αριστερά, αντικατοπτρίζει την τάση ευρωσκεπτικισμού και προβάλλει με έμφαση το επιτακτικό αίτημα της κοινωνίας για επανασύνδεση της πολιτικής με τις ανάγκες των πολιτών. Απέναντι στις "θορυβώδεις" διακηρύξεις των λαϊκιστικών δυνάμεων, σε ευρωπαϊκό και κυρίως εθνικό επίπεδο, η απάντηση θα πρέπει να είναι εστίαση στην οικονομική ανάκαμψη με επίκεντρο την απασχόληση και την ανάπτυξη αλλά και ισχυρή ηγεσία με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό όραμα, στόχους και προγραμματισμό» είπε ο πρόεδρος της Βουλής και υπογράμμισε ότι «η παρατεταμένη περίοδος ύφεσης και πολιτικών λιτότητας προκάλεσαν όχι μόνο κόπωση και επιφυλακτικότητα στους πολίτες έναντι της Ευρώπης, αλλά απογοήτευση και αγανάκτηση». Σημείωσε ωστόσο, ότι δεν θα πρέπει να ακυρωθούν τα θετικά στοιχεία της Ένωσης, πρωτίστως στη διαχρονική πορεία των μελών της και ο ρόλος των εθνικών κοινοβουλίων σε αυτό το εγχείρημα, είναι καθοριστικός».

 

«Είμαστε όλοι δημοκρατικά εκλεγμένοι εκπρόσωποι των λαών της Ευρώπης και ως τέτοιοι έχουμε την εντολή να εργαστούμε και να συνεργαστούμε για την παραγωγή αποτελεσματικών πολιτικών προς το συμφέρον και το καλό των πολιτών» είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Πηγή:zougla.gr

Διαβάστηκε 299 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα