ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 - 3:22:43μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
03
Σεπτεμβρίου

Σημεία τομής στους άξονες εξόδου από την κρίση για ΣΥΡΙΖΑ και ΣΕΒ

Κατηγορία Πολιτική

Ένα από τα βέλη που θα έχει στη φαρέτρα του στη ΔΕΘ επιχείρησε να επιβεβαιώσει χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με τις συναντήσεις με κλιμάκια του ΣΕΒ, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέλοντας να χρησιμοποιήσει ως αιχμή του δόρατος του οικονομικού της προγράμματος για την ανάταξη της οικονομίας που θα παρουσιαστεί στη ΔΕΘ την άμεση νομοθετική επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους επισφράγισε τη συμφωνία του με τους κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το προεδρείο του ΣΕΒ βρήκαν σημεία συμφωνίας για ορισμένους άξονες εξόδου από την κρίση, σύμφωνα με τους οποίους το σχέδιο ανάπτυξης πρέπει να βασίζεται σε επενδύσεις και όχι στην κατανάλωση. Όπως σημείωσε και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας «αυτές πρέπει να έλθουν πρωτίστως από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά στη λογική του ΣΥΡΙΖΑ ο δημόσιος τομέας θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο».

 

Παράλληλα από το ΣΕΒ ξεκαθάρισαν ότι τάσσονται υπέρ της επαναφοράς του κατώτατου μισθού, που αποτελεί το μεγάλο διακύβευμα για το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «ο Σύνδεσμος ουδέποτε έθεσε – κι όταν υπήρξε η κατάργηση του κατώτατου μισθού- ουδέποτε είχε θέσει θέμα κατώτατου μισθού. Οι επιχειρήσεις του ΣΕΒ πληρώνουν πολύ παραπάνω από τον κατώτατο μισθό των 751 ευρώ»

 

Νωρίτερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, συναντήθηκε διαδοχικά με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ με κοινωνικούς φορείς και επαγγελματικές οργανώσεις, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Και στις δύο συναντήσεις συζητήθηκαν όσα αφορούν στην επόμενη μέρα της χώρας, στην έξοδο από την κρίση και την ανάκαμψη της.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε την ανάγκη διαμόρφωσης αυτής της νέας, ευρείας κοινωνικής πλειοψηφίας που θα στηρίξει την εθνική στρατηγική της κυβέρνησης της Αριστεράς για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη, με ουσιαστική και ισχυρή διαπραγμάτευση για βιώσιμη λύση στο πρόβλημα δημόσιου χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα.

 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα θεσμικά μέτρα που θα ακυρώνουν την αντιμεταρρύθμιση της μνημονιακής περιόδου στην αγορά εργασίας είναι έξω από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Τέλος, επανέλαβε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση νομοθετική επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους, καθώς επίσης και των θεσμικών εγγυήσεων για την εργασία, που κατήργησαν τα Μνημόνια. Έδωσε ιδιαίτερα έμφαση στον σημαντικό ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος στη διαμόρφωση ευρύτερων κοινωνικών συμμαχιών στον ευρωπαϊκό Νότο.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους και η εφαρμογή προγράμματος παραγωγικών επενδύσεων είναι οι δύο αναντικατάστατες προϋποθέσεις για την ανάκτηση της εργασίας, με τόνωση της απασχόλησης, και την κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. Η ανάκαμψη θα προέλθει από την ενίσχυση της ενεργού ζήτησης -και όχι μονομερώς από τις εξαγωγές, που ήδη υποχωρούν σε μια Ευρώπη που παλινδρομεί από την ύφεση και τη στασιμότητα στην προσωρινή και αναιμική αύξηση του ΑΕΠ.

 

Όσον αφορά στο Δημόσιο, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την αντίθεση του κόμματος στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, όπως και στον νόμο για την αξιολόγηση που είναι το εργαλείο για τις απολύσεις. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η αποκατάσταση των απολυμένων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του δημόσιου τομέα, ώστε να γίνει διαφανής, αποτελεσματικός και φιλικός προς τον πολίτη.

 

 


πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 176 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα