ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024 - 11:14:49μ.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
29
Απριλίου

Συνάντηση Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στη Λευκωσία

Κατηγορία Πολιτική

Με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας τους σε διάφορα κομβικά ζητήματα πραγματοποιείται σήμερα η δεύτερη κοινή συνάντηση των ηγετών Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Η πρώτη «Συνάντηση των Τριών» πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2014 στο Κάιρο.

 

Το τετ α τετ Κορυφής γίνεται στη Λευκωσία, όπου σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας οι Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Αναστασιάδης καΙ Αμπντούλ Φατάχ ελ Σίσι θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για:

 

περιφερειακά θέματα ενέργειας,


το Κυπριακό,


ζητήματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας,


τις εξελίξεις στην Υεμένη


την κατάσταση στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη


το Μεσανατολικό.


Παράλληλα, θα γίνει συζήτηση και για το πώς τα τρία κράτη μπορούν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους σε διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ, η ΕΕ και ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης. Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε θέματα Εμπορίου, Τουρισμού και Ναυτιλίας, ενώ επί τάπητος θα συζητηθεί η σύνδεση των κυπριακών κοιτασμάτων φυσικού αερίου με τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Αίγυπτο.

 

Η τριμερής σύνοδος θα καταλήξει σε μια κοινή διακήρυξη, στην οποία θα δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές στους αρμόδιους υπουργούς των τριών χωρών να υλοποιήσουν τα συμφωνηθέντα. Στο άμεσο μέλλον αναμένονται τρεις τριμερείς συναντήσεις σε υπουργικό επίπεδο στους τομείς του Τουρισμού, της Ναυτιλίας και της Ενέργειας.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 46 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα