ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 9:06:01μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
16
Ιουνίου

Συνεδριάζει το ΠΑΣΟΚ με φόντο τη διαθεσιμότητα

Κατηγορία Πολιτική

Συμφωνία για την προκήρυξη 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων

 

Ενώ η κόντρα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της διαθεσιμότητας εντείνεται, με αφορμή τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων, ο Ευ. Βενιζέλος κάλεσε για σήμερα το πρωί συνεδρίαση όλων των κυβερνητικών στελεχών του κόμματος.

 

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ζητήσει από τους υπουργούς και υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ να επιμείνουν στην ανάγκη της εθνικής διαπραγμάτευσης για ζητήματα όπως η διαθεσιμότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις, το ασφαλιστικό και οι ομαδικές απολύσεις, για τις οποίες υπάρχει απόλυτο βέτο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος έχει αναθέσει στους κ. Χρήστο Πρωτόπαπα και Παναγιώτη Ρήγα να βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Δημήτρη Σταμάτη και τον Σταύρο Παπασταύρου από το γραφείο του πρωθυπουργού ώστε να διαμορφωθεί κοινή επιχειρηματολογία έναντι της τρόικας.

 

Χθες μετά από έκτακτη σύσκεψη του κ. Βενιζέλου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου αποφασίστηκε η άμεση προκήρυξη προς κάλυψη 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ.

 

Στο διάστημα της προθεσμίας για την αξιολόγηση των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται -σύμφωνα με τη νομοθεσία- κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

 

Όπως ανακοίνωσε σε δήλωση της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ. Αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 256 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα