ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 10:31:55π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
09
Μαΐου

Σκουρλέτης: Η Ελλάδα προσφέρει κατά 25% με 30% φθηνότερες επενδυτικές ευκαιρίες

Κατηγορία Πολιτική

Για την πορεία της αξιολόγησης μίλησε ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης. «Το κλείσιμο της αξιολόγησης θα βάλει τέλος στην στάση αναμονής στην οικονομία, θα απελευθερώσει συμπιεσμένες ανάγκες και σχεδιασμούς υπό αναστολή είπε σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

 

«Θα είναι μία συζήτηση, που μετά από πολύ καιρό, θα αποσαφηνίσει πού βαδίζουμε, είπε ο Πάνος Σκουρλέτης. Αν όχι στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, θα εξεταστούν οι περαιτέρω δεσμεύσεις που συζητιούνται το τελευταίο διάστημα. Αυτό θα κυριαρχήσει, σε συνδυασμό με το θέμα του χρέους.Το πιο πιθανό είναι να μην υπάρξει πλήρης αποσαφήνιση, αλλά το Eurogroup θα είναι ενδεικτικό του πώς θα κινηθούν οι διαπραγματεύσεις το επόμενο διάστημα.

 

Πλέον, με αφορμή και την αξιολόγηση, είναι σαφές ότι στην Ε.Ε. υπάρχουν διαφορές τόσο για την οικονομία όσο και για την Ελλάδα, με τα ρήγματα να είναι εμφανή στο μέτωπο των δανειστών και το ερώτημα να είναι πόσο βαθιά είναι αυτά τα ρήγματα και κατά πόσο θα μας διευκολύνουν να πάμε μπροστά, σημείωσε.Το κλείσιμο της αξιολόγησης θα βάλει τέλος στην στάση αναμονής που υπάρχει σε πολλά πράγματα στην οικονομία. Υπάρχουν συμπιεσμένες ανάγκες και σχεδιασμοί υπό αναστολή τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι δημιουργούν τους όρους ώστε, στοιχειωδώς αν αποκατασταθούν, θα μπουν μπρος και τα επενδυτικά σχέδια, όπως εκτίμησε.

 

Παράλληλα, θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να υλοποιήσει και σειρά από άλλα πράγματα που δεν είχε μπορέσει, λόγω της έντασης της διαπραγμάτευσης, κάτι που ακούγεται γενικό αλλά είναι πολύ ειδικό όταν εξειδικεύεται ανά υπουργείο».

 

Παραδέχθηκε επίσης ότι στην ψυχολογία του κόσμου και κυρίως των επενδυτών, όσο άσχημο κι αν ακούγεται, είναι πραγματικό γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα προσφέρει κατά 25% με 30% φθηνότερες επενδυτικές ευκαιρίες για κάποιους. Τα πρώτα σημάδια είναι ήδη παρόντα, με μεγάλες επενδυτικές να έρχονται στην Ελλάδα, όπως σημείωσε και ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή, κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

 


Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 60 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα