ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 1:14:05μ.μ.
29
Ιανουαρίου

Σουλτς: Ο Τσίπρας δε θα κάνει μονομερείς πράξεις, θέλει διάλογο

Κατηγορία Πολιτική

Με θερμά λόγια μίλησε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, για τον Αλέξη Τσίπρα, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά το τέλος της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Σουλτς έκανε λόγο για μία πολύ ειλικρινή συζήτηση για θέματα ουσίας, τονίζοντας πως ήταν μία εποικοδομητική συνάντηση και διευκρινίζοντας πως αυτό δεν είναι απλώς ένα διπλωματικό σχήμα λόγου που υποκρύπτει έντονες διαφωνίες, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά μία πραγματικότητα.

 

Όπως εξήγησε, συμφώνησε σε πολλά θέματα με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ υπάρχουν και κάποια άλλα θέματα που “χρήζουν περισσότερης συζήτησης”.

 

Σε κάθε περίπτωση, διεμήνυσε πως η εικόνα που υπάρχει στην Ευρώπη ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κινηθεί μονομερώς στα οικονομικά θέματα, τραβώντας το δικό του δρόμο, είναι λανθασμένη, υπογραμμίζοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της χρηματοδότησης της Ελλάδας με μονομερείς πράξεις, ούτε με εμμονή στις απόψεις του, αλλά στο πλαίσιο διαβουλεύσεων με τους εταίρους, με προτάσεις που καταθέτει και ζητά να γίνει διάλογος επί των προτάσεων αυτών.


Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον Μάρτιν Σουλτς φίλο της Ελλάδας, αλλά και προσωπικό του φίλο, και ξεκαθάρισε πως η νέα κυβέρνηση έχει σχέδιο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων στο Κράτος και τη δημόσια διοίκηση, που θα αντιμετωπίζουν τα εσωτερικά αίτια της κρίσης, αλλά και σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την επιστροφή στην ανάπτυξη, χωρίς το λάθος της λιτότητας, αλλά ούτε και την απερισκεψία της δημιουργίας νέων ελλειμμάτων.

πηγή:news.gr

Διαβάστηκε 151 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα