ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 11:13:57μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
29
Αυγούστου

Στα τρία η ΔΗΜΑΡ: Ποιοί θέλουν Κουβέλη για πρόεδρο Δημοκρατίας

Κατηγορία Πολιτική

Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους της Αγίου Κωνσταντίνου και με φόντο την «προεδρολογία» και τα σενάρια που αφορούν στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη,

συνεδριάζει σήμερα στις 11.00 Εκτελεστική Επιτροπή και Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ για αύριο Σάββατο συνέρχεται η Κεντρική Επιτροπή.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr η εκσυγχρονιστική πτέρυγα του κ. Σπύρου Λυκούδη, αναμένεται να διαμηνύσει εγγράφως την κάθετη διαφωνία της για τη διενέργεια του συνεδρίου, -το οποίο παρότι ήταν προγραμματισμένο για τα μέσα Σεπτέμβριου- παίρνει μάλλον «φύλλο πορείας» για τις αρχές του επόμενου μήνα.


Σε κάθε περίπτωση, η στάση του βουλευτή επικρατείας δεν αποτελεί έκπληξη, μιας και ο Σπύρος Λυκούδης είχε προ καιρού ξεκαθαρίσει πως δεν επρόκειτο να συμμετέχει σε ένα «συνέδριο παρωδία».

 

Συν τοις άλλοις, κεντρικό συστατικό της επιχειρηματολογίας τους είναι πως θα ήταν αυτοκτονικό να επισπεύσει η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ένα συνέδριο, εφόσον δεν έχει ξεκόψει, ότι αν αλλάξει άρδην η πολιτική της κυβέρνησης θα μπορούσε να στηρίξει διάδοχο του κ. Παπούλια.

 

 

Η ανθρωπογεωγραφία των βουλευτών

 

Στο εσωκομματικό τοπίο, οι αντιδράσεις που καταγράφονται είναι ποικίλες. Επιχειρώντας μια αποκωδικοποίηση της προσέγγισης των 10 βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις τους, σίγουρα θετικά βλέπει την υποψηφιότητα Κουβέλη στην Προεδρία της Δημοκρατίας ο Σπύρος Λυκούδη, καθώς και η Νίκη Φούντα.

 

Η τελευταία μάλιστα, με δήλωσή της στο facebook ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων πως: «Eάν και όταν θα χρειαστεί να ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα κάνω απλά αυτό: θα ψηφίσω για πρόεδρο της Δημοκρατίας».

 

Αντιθέτως, αρκετοί βουλευτές άσκησαν έντονη κριτική στο σενάριο να είναι ο κ. Κουβέλης ο επόμενος ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου. Στην … κατηγορία αυτή ανήκουν οι Ασημίνα Ξυροτύρη, Γιώργος Κυρίτσης και Γιάννης Πανούσης.

 

Οι κυρίες Μαρία Ρεπούση και Μαρία Γιαννακάκη, παραπέμπουν στις αποφάσεις των οργάνων, ενώ τέλος με τα επίσημα κομματικά νερά εκτιμάται ότι θα πλεύσουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Τσούκαλης , ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημήτρης Αναγνωστάκης και  ο Θωμάς Ψύρρας.

 


πηγή: iefemerida.gr

Διαβάστηκε 298 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα