ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 5:07:13μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
16
Ιουλίου

Στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς με το βλέμμα στο… φθινόπωρο

Κατηγορία Πολιτική

Ταξίδι στο Βέλγιο πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη σκιά των συναντήσεων της τρόικας με υπουργούς της κυβέρνησής του αναφορικά με την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων σε διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας.

 

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Υπουργείου Οικονομικών, οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις και τα… αγκάθια που υπάρχουν στις επαφές (εργασιακά, ασφαλιστικό) με τους δανειστές θα γίνουν τον προσεχή Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε, το κυβερνητικό επιτελείο θα επεξεργαστεί ένα πακέτο φορο-ελαφρύνσεων και μέτρων για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Το ΥΠΟΙΚ εκφράζει την ικανοποίησή του για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ δια στόματος του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ξεκαθαρίζει πως «οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται για τρίτη χρόνια».

 

Ενδεχόμενα μέτρα όπως η μείωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η μείωση της έκτακτης εισφοράς το 2015, ο περιορισμός στο κόστος παραγωγής για τους αγρότες και η μείωση του ΦΠΑ σε επιλεγμένους κλάδους -όπως έγινε με την εστίαση- αναμένεται να παρουσιαστούν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 

Ωστόσο, η τρόικα έχει ξεκαθαρίσει πως μια τέτοια εξέλιξη θα πρέπει να συνοδεύεται από ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να καλυφθούν οι δημοσιονομικές επιβαρύνσεις στον προϋπολογισμό. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως το φθινόπωρο αναμένεται... καυτό, καθώς θα τεθεί επί τάπητος εκ νέου το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς, φλέγον ζήτημα που προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση. Ήδη η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υποχωρήσει -και λόγω απόφασης του ΣτΕ- στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, ωστόσο είναι υποχρεωμένη να επισπεύσει τις αποκρατικοποιήσεις, προκειμένου να αυξήσει τα προβλεπόμενα έσοδα και να ενισχύσει έτσι τα διαπραγματευτικά εργαλεία που θα έχει στα χέρια της όταν θα ανοίξει το θέμα της ουσιαστικής διαχείρισης του ελληνικού χρέους.

 

Σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα έχει επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

πηγή:zougla.gr

Διαβάστηκε 287 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα