ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:42:13μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
02
Ιουνίου

Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας για την εκλογή νέου προέδρου της Κομισιόν

Κατηγορία Πολιτική

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα πραγματοποιεί σήμερα και αύριο με την ιδιότητα του επικεφαλής της αριστεράς στις Ευρωεκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις «διερευνητικές εντολές» για την εκλογή του νέου προέδρου της Κομισιόν.

 

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τους συνυποψηφίους του για τη θέση του επικεφαλής της Κομισιόν Μάρτιν Σουλτς, επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Γκι Φέρχοφσταντ, επικεφαλής των Φιλελεύθερων και Σκα Κέλλερ, των Πράσινων, ενώ μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται συνάντηση με τον επικεφαλής του ΕΛΚ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

 Ο κ. Τσίπρας θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιούνκερ για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, παρά τις πολιτικές διαφωνίες που έχει μαζί του, καθώς θεωρεί ότι προέχει να γίνει σεβαστή η βούληση των Ευρωπαίων πολιτών, όπως αυτή κατεγράφη στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

 «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν πρέπει να προτείνει υποψήφιο για την προεδρία της Επιτροπής που δεν συμμετείχε σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Η εμφάνιση οποιουδήποτε άλλου υποψηφίου θα είχε αποτέλεσμα την υποβάθμιση της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης συνολικά, μετατρέποντάς την σε κοροϊδία», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει σε συνεργάτες του: «Αν προτείνουν άλλο πρόσωπο θα δώσουν αέρα στα πανιά της Λεπέν».

 Ενισχυμένος, τέλος από το εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, αλλά και από την άνοδο της αριστεράς στην Ευρώπη,ο Αλέξης Τσίπρας στις συναντήσεις με τους ομολόγους του θα επιχειρήσει να θέσει τους στόχους και την πλατφόρμα της ευρωπαϊκής αριστεράς στο νέο Κοινοβούλιο.

πηγή:iefimerida

Διαβάστηκε 329 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα