×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
19
Ιουνίου

Στο Μαξίμου σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, θα επισκεφθεί στη συνέχεια και τη Θράκη

Κατηγορία Πολιτική

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσει σήμερα στις 10:30 ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Είναι η πρώτη επίσκεψη Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια και ο κ. Γιλντιρίμ θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Θράκη όπου θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις για την ολοκλήρωση του Ραμαζανιού.

 

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι δυο αντιπροσωπείες θα έχουν σήμερα διευρυμένες συνομιλίες ενώ μετά τη συνάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

 

Στη συζήτηση οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα τεθεί τόσο το Κυπριακό, ενόψει και της «Γενεύης 2», όσο και η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το μεταναστευτικό και η έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών.

 

Για το θέμα αυτό, το στίγμα έδωσε χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε Ελλάδα και Γερμανία ότι κρύβουν τρομοκράτες που έφυγαν από την Τουρκία. Μίλησε για 10 άτομα που βρίσκονται στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας «ανοησία» την απάντηση της Αθήνας, ότι το θέμα, αφορά τη Δικαιοσύνη. «Ορισμένοι ακόμα κρύβουν τους τρομοκράτες που έφυγαν από εδώ. Όπως η Ελλάδα και η Γερμανία. Για παράδειγμα, αυτή την στιγμή, υπάρχουν πάνω από 10 στην Ελλάδα και ξέρετε τι μας λένε; Αυτό το θέμα είναι θέμα της Δικαιοσύνης, εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Τι ανοησίες είναι αυτές» ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξή του ο Ερντογάν.

 

 


πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 370 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)