ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:02:20π.μ.
27
Μαΐου

Σχοινάς: Στα μέσα Ιουλίου θα έχουμε καταφέρει το 70% της ανοσίας στην Ευρώπη

Κατηγορία Πολιτική

«Το τρίπτυχο δημοκρατία, κράτος δικαίου, δικαιώματα, πάντα κυριαρχεί»

Με αυτή την πολύ σημαντική συγκυρία, o διάλογος πρέπει να οδηγήσει στο να οραματιστούμε ποια Ευρώπη θέλουμε» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καλωσορίζοντας στο Προεδρικό Μέγαρο, τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, με την ευκαιρία της επετείου των 40 χρόνων από την προσχώρηση της Ελλάδος στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, η οποία συμπίπτει με την έναρξη του εθνικού διαλόγου, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

 

«Το τρίπτυχο δημοκρατία, κράτος δικαίου, δικαιώματα, είναι αυτό που πάντα κυριαρχεί, καθώς αφορά τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρώπης. Από κει και πέρα υπάρχουν μια σειρά από θέματα, που απασχολούν κι εσάς ως αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι η κλιματική αλλαγή, η κοινωνική συνοχή, είναι πολλά τα θέματα που θα απασχολήσουν τον διάλογο, ένα όμως από αυτά είναι το μεταναστευτικό, για το οποίο έχουμε μιλήσει κατ΄ επανάληψη» υπογράμμισε η κυρία Σακελλαροπούλου.

 

Υποστήριξε, επίσης, ότι το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα δύσκολο στη διαχείρισή του, που απασχολεί ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και ιδιαίτερα κρίσιμο, γιατί ούτε τα σύνορα μπορούν να μείνουν ανεξέλεγκτα, ούτε όμως και οι δυστυχισμένοι άνθρωποι, πρόσφυγες, μετανάστες, όσοι βρίσκονται σε ανάγκη, μπορεί να γίνονται αντικείμενα εργαλειοποίησης, κακομεταχείρισης, ούτε μπορεί να αφήνονται στην τύχη τους.

 

Ως προς την πανδημία, ανέφερε, ότι «οι στόχοι του εμβολιαστικού προγράμματος φαίνεται ότι μπορούν να επιτευχθούν. Γύρω στα τέλη Ιουλίου, θα έχουμε επιτύχει τον εμβολιασμό ενός σημαντικού ποσοστού του πληθυσμού» και προσέθεσε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση όμως πρέπει να μπορέσει να ενισχύσει τη δυνατότητα εμβολιασμού και σε πολίτες άλλων χωρών. Να δείξει την ίδια αλληλεγγύη και σε άλλες χώρες».

 

«Το ελληνικό σχέδιο θα εγκριθεί σε λίγες μέρες»


Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την σημερινή τους συνάντηση, σε μια τόσο συμβολική ημέρα, του εορτασμού για τα 40 χρόνια της χώρας στην Ευρώπη. Όπως είπε: «Την πρώτη φορά που με δεχθήκατε, στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, ίσως στο πιο δύσκολο σημείο της πανδημικής κρίσης, σας είχα ενημερώσει για μια σειρά από μεγάλα σχέδια που είχαμε μπροστά μας και πραγματικά αισθάνομαι πολύ χαρούμενος και ελαφρά συγκινημένος, που ένα χρόνο μετά, όλα αυτά δεν είναι πια σχέδια, αλλά κομμάτι της αναδυόμενης πραγματικότητας».

 

Ειδικότερα, τόνισε ότι είναι πράγματα που σφραγίζουν τη ζωή μας, την καθημερινότητά μας, και είναι γεγονότα, που η Ευρώπη φέρνει στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες ανεξαρτήτως γεωγραφίας. «Μιλάω για το πιο φιλόδοξο εμβολιαστικό πρόγραμμα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Οι στόχοι μας προβάλλουν πια απόλυτα εφικτοί και μέσα στο καλοκαίρι. Στα μέσα Ιουλίου θα έχουμε καταφέρει το 70% της ανοσίας στην Ευρώπη» προσέθεσε.

 

Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης, υπενθύμισε ότι ήταν μια πρόταση, μια ιδέα, που τώρα πια είναι μια απτή πραγματικότητα. «Το ελληνικό σχέδιο θα εγκριθεί σε λίγες μέρες και οι πρώτες χρηματοδοτήσεις θα έρθουν μέσα στο καλοκαίρι» συμπλήρωσε.

 

Τέλος, μιλώντας για το μεταναστευτικό, υποστήριξε ότι το σχέδιο, που πέρυσι το καλοκαίρι ήταν μια ιδέα, τώρα είναι πάνω στο τραπέζι, εξυπηρετεί ακριβώς αυτές τις στοχεύσεις που ανέφερε και η κυρία Σακελλαροπούλου, δηλαδή, αλληλεγγύη ανάμεσα στα κράτη μέλη, ισχυρά σύνορα και συνεργασία με τρίτες χώρες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους και όχι να τους εργαλειοποιήσουμε στη δυσκολία τους.

 

«Με αυτές λοιπόν τις σκέψεις, αυτό το καλοκαίρι προβάλλει πιο αισιόδοξο, η Ευρώπη θα είναι και ανοικτή αλλά και ασφαλής» κατέληξε ο κ.Σχοινάς.

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 101 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα