ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 8:49:09π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
29
Δεκεμβρίου

ΣΥΡΙΖΑ: Προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

Κατηγορία Πολιτική

Σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα βρίσκεται το επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ -λίγες ώρες πριν την τρίτη και κρισιμότερη ψηφοφορία- είναι παγιωμένη η αντίληψη πως " το αποτελέσμα είναι προδιαγεγραμμένο.

Δεν υπάρχει καμία δυναμική, ώστε η κυβέρνηση να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές, η χώρα οδηγείται σε εκλογές".

 

Το στίγμα εξάλλου των δρομολογημένων εξελίξεων,που οδηγούν σε κάλπες, έδωσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μέσα από άρθρο του στην εφημερίδα Αυγή σημειώνοντας πως " το αναπότρεπτο των εκλογών και η προοπτική μιας μεγάλης εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνουν ήδη νέα δεδομένα", για να τονίσει πως " σ'αυτή την κρίσιμη ώρα δε χωράνε δεύτερες σκέψεις" δίνοντας έτσι το...σύνθημα για μια πλατιά εκλογική συμμαχία.

 

Υπό αυτό το πρίσμα, τις τελευταίες ώρες οι κορυφαίοι του ΣΥΡΙΖΑ -δίχως να επαναπαύονται- έχουν επιδοθεί σε μπαράζ κλειστών συνεδριάσεων με το βλέμμα στραμμένο στη στρατηγική της "επόμενης μέρας", καθώς ο πολιτικός χρόνος είναι λιγοστός και το φορτίο των ευθυνών που θα κληθούν να αναλάβουν βαρύ.

 

Χαρακτηριστική άλλωστε, ήταν η αποστροφή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος μιλώντας στο Χωνί παραδέχτηκε πως "μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δε θα κάνει περίπατο στην εξοχή.Θα βρεθεί δεμένη χειροπόδαρα στην καταστροφική πολιτική του Μνημονίου", είπε, προβλέποντας πάντως πως μπορεί να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα από την παρούσα κυβέρνηση.

 

Δραγασάκης: Η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πραγματική διαπραγμάτευση

 

Το στίγμα έδωσε με τη σειρά του και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος μέσα από συνέντευξή του στην "Αυγή" έστειλε αυστηρό μήνυμα για το είδος της διαπραγμάτευσης που θα ξεκινήσει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.

 

"Εμείς δεν αναγωρίζουμε καμία 'νέα συμφωνία' ούτε αποδεχόμαστε τα αποτελέσματα μκας διακηβέρνησης δια των email" είπε, ξεκαθαρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ "θα προχωρήσει σε μία πρωτίστως ειλικρινή αλλά και πραγματική διαπραγμάτευση στη βάση των πραγματικών δεδομένων και του θεσμικού πλαισίου της Ε.Ε, το οποίο τα Μνημόνια και ο τρόπος επιβολής τους έχουν καταρρακώσει".

 

Το στοίχημα των συμμαχιών

 

Την ίδια ώρα, η συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην τελική ευθεία καθώς έως αύριο, Τρίτη, οι Νομαρχιακές Οργανώσεις θα πρέπει να έχουν αποστείλει στην Κουμουνδούρου τις προτάσεις τους.

 

Η επιτροπή ψηφοδελτίων που έχει συγκροτηθεί, και στην οποία μετέχουν ο Αλέξης Τσίπρας και οι κκ Βίτσας, Κορωνάκης, Λαφαζάνης και Κουρουμπλής θα εγκρίνει το 70% των ψηφοδελτίων και το υπόλοιπο 30% θα χρησιμοποιηθεί ενόψει ανοιγμάτων σε προσωπικότητες, συμμαχίες κλπ.

 

Σε κάθε περίπτωση η τελική κατάρτιση των ψηφοδελτίων θα κριθεί εν πολλοίς από το γενικότερο κλίμα που θα έχει διαμορφωθεί (από το εάν δηλαδή θα επιτευχθεί συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ, εάν θα ανακοινώσει κόμμα ο Γιώργος Παπανδρέου), ενώ έχει καταστεί σαφές πως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να οικοδομήσει προεκλογικό μέτωπο για κοινή κάθοδο με τη ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους Πράσινους και ανεξάρτητους βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Τετ α τετ Βίτσα-Θεοχαρόπουλου

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr το περασμένο Σάββατο συναντήθηκαν οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ κκ Δημήτρης Βίτσας και Θανάσης Θεοχαρόπουλος -εκτός γραφείων-, με τις δύο πλευρές να εκτιμούν πως " οι εξελίξεις θα επιταχυνθούν ενόψει της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας".

 

Οι οριστικές αποφάσεις τέλος, θα ληφθούν στις 3 και 4 Ιανουαρίου, οπότε θα συνεδριάσει τόσο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΔΗΜΑΡ, ενώ με φόντο τα παραπάνω και στον απόηχο των εξελίξεων συγκαλείται το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα και Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, με το επικείμενο "ραντεβού" των κκ Τσίπρα-Κουβέλη να δρομολογείται για τις πρώτες ημέρες του 2015.

 

 

πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 155 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα