×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
24
Ιουνίου

Τα προβλήματα της καθημερινότητας πιέζουν την κυβέρνηση

Κατηγορία Πολιτική

Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει το κλίμα και να επιμείνει στις καλές ειδήσεις, τη νέα σελίδα για τη χώρα και το «θετικό μομέντουμ» για την οικονομία,

τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και τα διαχειριστικά ζητήματα μεγαλώνουν.

 

Χθες, πραγματοποιήθηκε νυχτερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να δοθεί λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τους συμβασιούχους στους δήμους καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα από το εκρηκτικό κοκτέιλ που έχουν δημιουργήσει οι τόνοι των σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί στους δρόμους σε συνδυασμό μάλιστα με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις μέρες.

 

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τους υπουργούς Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη.

 

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι τη Δευτέρα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα μέσω του ΑΣΕΠ. Θα προβλέπει επίσης και την υπογραφή νέων συμβάσεων με τους εργαζόμενους που απασχολούνται μέχρι σήμερα στους δήμους, μέχρι να βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

 

Μάλιστα, ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε πως με τα νέα δεδομένα δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και κάλεσε την ομοσπονδία των εργαζομένων και την ΚΕΔΕ, να συμβάλλουν ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους.

 

Την ίδια ώρα ωστόσο η κόντρα της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Πάνο Σκουρλέτη αλλά και με την κυβέρνηση δεν φαίνεται να ηρεμεί, με τους εργαζομένους να υπογραμμίζουν πως ο υπουργός Εσωτερικών έπρεπε να έχει καλέσει την Ομοσπονδία και να επιμένουν σε κινητοποιήσεις.

 

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ βγήκε την Πέμπτη στους δρόμους και έπειτα τη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία της με την αντιπρόεδρο της Βουλής αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της, καταρχήν με το επ’ αόριστον τράβηγμα του χειροφρένου στα απορριμματοφόρα, τον αποκλεισμό των ΧΥΤΑ και των αμαξοστοιχίων των Δήμων.

 

Ο κλοιός των πιέσεων είχε αρχίσει πάντως ήδη με τα ανασφάλιστα οχήματα και τα εκατοντάδες χιλιάδες λάθη σε ειδοποιητήρια που εστάλησαν σε κατόχους ανασφάλιστων Ι.Χ. και ανάγκασαν το υπουργείο Οικονομικών σε αναδίπλωση. Από το 1,1 εκατ. ειδοποιητήρια που έστειλε η ΑΑΔΕ, τα λάθη έφθαναν ακόμα και τις 300.000, με τους πολίτες να έπρεπε να περάσουν από πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες για να μην πληρώσουν το πρόστιμο.

 

Έτσι η κυβέρνηση έδωσε τη λύση με παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου, πάγωμα προστίμου, επιστροφή χρημάτων και επανέλεγχο. Σε όσους ασφαλίσουν το όχημά τους μέχρι την εν λόγω ημερομηνία, θα επιστραφεί το ποσόν του προστίμου το οποίο πλήρωσαν.

 

 


πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 336 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)