ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024 - 4:02:37μ.μ.
15
Φεβρουαρίου

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ασφάλεια παντού, ασφάλεια για όλους – Δεν συμβιβαζόμαστε με τα άβατα

Κατηγορία Πολιτική

«Εργαζόμαστε για την αντιμετώπιση κάθε απειλής» τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

 

Το μήνυμα «ασφάλεια παντού, ασφάλεια για όλους», έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η διοικούσα επιτροπή της ΝΔ, με θέμα «Η ασφάλεια της πατρίδας και των πολιτών – Προτεραιότητα στην πράξη».

 

Ο υπουργός ανέφερε ότι η ασφάλεια ξεκινάει από τα σύνορα της χώρας και εξήγγειλε την επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής του φράκτη στον Έβρο. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δράση της αστυνομίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης. Όπως σημείωσε, το 2022, η Αστυνομία απέτρεψε πάνω από 260.000 παράνομους μετανάστες και συνέλαβε 1.500 διακινητές.

 

«Απέναντι στις προκλήσεις, εμείς προτάσσουμε τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Απέναντι στις απειλές, εμείς απαντάμε με αποφασιστικότητα. Τα σύνορά μας στον Έβρο είναι απροσπέλαστα. Παράνομα δεν πρόκειται να περάσει κανείς! Είναι ένα μήνυμα που υπαγορεύουν οι αξίες του πολιτισμού μας, το διεθνές δίκαιο, αλλά και η ίδια μας η ανθρωπιά», υπογράμμισε.

 

Ο υπουργός εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στην διαδικασία επέκτασης του φράχτη, στην αναβάθμιση των συστημάτων ηλεκτρονικής επιτήρησης και στην τοποθέτηση ακόμα 400 συνοριοφυλάκων. Πρόσθεσε ότι ξεκίνησε το έργο κατασκευής άλλων 35 χιλιομέτρων του φράχτη, προϋπολογισμού 100 εκ. ευρώ.

 

Αναφέρθηκε στην υπόθεση των συνοριοφυλάκων στον Έβρο, που ελέγχονται για τη σύναψη εικονικών συμφώνων συμβίωσης, κάνοντας λόγο για «προκλητικό φαινόμενο». «Όσοι φέρουν το εθνόσημο, οφείλουν να το έχουν, πριν από τη στολή τους, στο μυαλό και την καρδιά τους», πρόσθεσε.

 

Σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση της ασφάλειας στο εσωτερικό της χώρας, παρέθεσε στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για τη μείωση της εγκληματικότητας, σημειώνοντας ότι το 2022 τελέστηκαν 79 ανθρωποκτονίες και το ποσοστό εξιχνιάσεων (ιδίου και προηγούμενων ετών) ανήλθε στο 88,61%.

 

Μέσα από τη μείωση της γραφειοκρατίας, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, και με μέτρα όπως η κατάργηση του γνήσιου της υπογραφής και η κατάθεση κρατουμένων σε δίκες με ψηφιακά μέσα, απελευθερώνονται δυνάμεις της αστυνομίας. Ειδικότερα, για το μέτρο της απαλλαγής της αστυνομίας από τη μεταφορά δικογράφων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται και εκτίμησε ότι στη Θεσσαλονίκη θα αποδεσμευθούν 150 αστυνομικοί.

 

Μείωση της εγκληματικότητας και στη Θεσσαλονίκη


Σε ό,τι αφορά στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, υπηρετούν σήμερα 4980 αστυνομικοί από 4792 το 2019. Την ίδια περίοδο έγιναν 478 μεταθέσεις προς ενίσχυση των δυνάμεων.

 

Η χαμηλή και μεσαία εγκληματικότητα μειώνεται και στη Θεσσαλονίκη ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας που έχουν ιδρυθεί σε όλη την Ελλάδα,. Τα δύο γραφεία που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη (στα αστυνομικά τμήματα Λευκού Πύργου και Αμπελοκήπων) έχουν χειριστεί 500 περιστατικά, για τα οποία έχει σχηματιστεί δικογραφία.

 

Δεν συμβιβαζόμαστε με τα άβατα


«Εργαζόμαστε για την αντιμετώπιση κάθε απειλής», τόνισε και επανέλαβε ότι «ασφάλεια και άβατα ανομίας είναι έννοιες ασύνδετες». Υπενθύμισε τις περιπτώσεις που δημόσιοι χώροι αποδόθηκαν στους πολίτες και στα πανεπιστήμια και τόνισε: «Αυταρχισμός δεν είναι η επιβολή του νόμου, αλλά η ανοχή της ανομίας. Γι’ αυτό και όπου υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία παραβατικής δραστηριότητας, εμείς θα είμαστε εκεί. Απάθεια απέναντι στα φαινόμενα ανομίας εμείς δε θα επιδείξουμε. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα άβατα».

 

Κοινωνία και πολιτεία δεν ανεχόμαστε τον χουλιγκανισμό


Αναφερόμενος στην περίπτωση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, υπενθύμισε ότι πολλοί αμφέβαλλαν για την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας, «χύνοντας μελάνι καχυποψίας» ότι δήθεν η αστυνομία «προφυλάσσει» τους ενόχους.

 

«Η αλήθεια όμως τους διέψευσε. Συνελήφθησαν όλοι μέσα σε πέντε μέρες και οδηγήθηκαν στις αρχές. Και ο ένας που είχε διαφύγει στην Αλβανία παραδόθηκε τελικά στη χώρα μας, μετά από κατάλληλους χειρισμούς και τις απαραίτητες συνεννοήσεις με τις αλβανικές Αρχές. Σήμερα, αναμένουμε την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης. Για να δικαιωθεί η ψυχή αυτού του αδικοχαμένου παλικαριού, να απαλυνθούν – γιατί δεν θα «γιατρευτούν» – οι πληγές των γονέων. Αλλά, και να σταλεί ένα στιβαρό μήνυμα ότι η κοινωνία και Πολιτεία δεν ανεχόμαστε το χουλιγκανισμό».

 

Εντολή νίκης στη ΝΔ και στον Κ. Μητσοτάκη


Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις επερχόμενες εκλογές τονίζοντας: «Όλοι μαζί θα σχηματίσουμε και πάλι την πλειοψηφία του μέτρου και της λογικής». Επισήμανε ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη από σταθερό χέρι στο τιμόνι και σωστό προσανατολισμό στην πυξίδα», εκφράζοντας αισιοδοξία για την αυτοδυναμία της ΝΔ. Σχολάζοντας από την άλλη, την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «η δύναμη της δημοκρατίας είναι η συνέπεια και η λογική. Όχι ο λαϊκισμός. Σε όσους επιχειρούν να διχάσουν εγκαταλείποντας τη Βουλή, πιάνοντας στασίδι και πάλι στο πεζοδρόμιο, απαντάμε: Δημοκρατία με τη Νέα Δημοκρατία».

 

«Η μόνη απάντηση που μετρά είναι η απάντηση του ελληνικού λαού. Ο οποίος και θα δώσει σε λίγους μήνες μια ξεκάθαρη εντολή: Μία εντολή νίκης στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αλλά και μια εντολή νίκης της ίδιας της Πατρίδας, απέναντι στις νοοτροπίες του χθες και στις προκλήσεις του αύριο. Ενωμένοι και όλοι μαζί θα πετύχουμε τον στόχο της αυτοδυναμίας. Για την Ελλάδα! Γιατί ναι, η νέα αυτοδυναμία είναι στο χέρι μας! Την έχει ανάγκη η πατρίδα. Μας την επιβάλλει η ιστορία», υπογράμμισε.

 

Χαιρετισμός Στ. Καλαφάτη


Η κυβέρνηση έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια και έβαλε τέλος στην ανομία και την ατιμωρησία, επισήμανε στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

 

Ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρικάκο για την ενίσχυση της Θεσσαλονίκης με 104 αστυνομικούς, υπογραμμίζοντας ότι «ήταν αίτημα της κοινωνίας και των δημάρχων και το κάναμε πράξη»


Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν, οι βουλευτές της ΝΔ, Δημήτρης Κούβελας, Κώστας Γκιουλέκας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Άννα Ευθυμίου, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρος Μητράκας, ο επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Νίκος Πατσέας, και ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ΝΔ, Ζήσης Ιωακείμοβιτς.

 

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, στελέχη της ΝΔ, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 33 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα