ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2025 - 9:42:47π.μ.
10
Αυγούστου

Θεοδωράκης: Οι υπουργοί να σταματήσουν να παίζουν lego με τους μετανάστες

Κατηγορία Πολιτική

Στο ζήτημα της μετανάστευσης αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ κάλεσε τους υπουργούς «να σταματήσουν να παίζουν lego με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες».

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου του Ποταμιού:

 

Η κυβέρνηση έχει μια καθυστέρηση στις αντιδράσεις της περί τους πέντε μήνες. Τα ίδια στη διαπραγμάτευση, στα νοσοκομεία, στη μετανάστευση.

 

Δεν είναι τίποτα μπροστά στην αιωνιότητα και τον κομματικό χρόνο, αλλά 150 ημέρες για την κοινωνία, τα νησιά και τις γειτονιές της Αθήνας είναι πολλές.

 

Στη Λέσβο αυτή τη στιγμή 4.000 μετανάστες και πρόσφυγες περιμένουν το πλοίο για την Αθήνα. Στην Κω περιμένουν 5.000. Και οι υπουργοί της κυβέρνησης συνεχίζουν να παίζουν lego με τις σκηνές και τα κοντέινερ στον Ελαιώνα.

 

Προτείνουμε ξανά:


• Έναν επικεφαλής για την μετανάστευση και τους πρόσφυγες.
• Παλιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις να μετατραπούν άμεσα σε χώρους φιλοξενίας των προσφύγων.
• Συγκρότηση ΣΗΜΕΡΑ της διαχειριστικής αρχής ώστε να πάρουμε τα 500 εκατομμύρια που μας περιμένουν στην Ευρώπη.
• Επαναδραστηριοποίηση του Λιμενικού και της Frontex και έλεγχος των μεταναστευτικών ροών με συμφωνία με την Τουρκία.

 

Ας είμαστε σοβαροί. Οι Έλληνες πρέπει να δείξουν -και δείχνουν- αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Είναι υποχρέωσή μας. Αλλά η χώρα και τα νησιά δεν αντέχουν όλους τους μετανάστες.

 

πηγή:newpost.gr

Διαβάστηκε 124 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα