ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 5:26:18π.μ.
28
Νοεμβρίου

Τι κρύβεται πίσω από τη φράση Μητσοτάκη «μυρίζουν εκλογές» – Όλα τα σενάρια και οι ημερομηνίες

Κατηγορία Πολιτική

Οι τρεις εκδοχές για τις κάλπες

Νέα σενάρια πυροδότησε η φράση του πρωθυπουργού «το κλίμα μυρίζει εκλογές» μιλώντας σε πολίτες στην περιοχή της Καλλιθέας, εξηγώντας ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις κάλπες το 2023 και επαναλαμβάνοντας ότι στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία. Παράλληλα, συνεχίζονται οι πολιτικοί διαξιφισμοί μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τις παρακολουθήσεις. Και μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βρίσκεται στη βρετανική πρωτεύουσα, όπου θα συναντηθεί σήμερα στις 19.00 με τον βασιλιά Κάρολο και θα έχει επαφές με επενδυτές, ωστόσο χθες το βράδυ συνομίλησε με γαλάζια μέλη και στελέχη που κατοικούν στο Λονδίνο και τους κάλεσε να εγγραφούν στο μητρώο για την ψήφο των ομογενών, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο διαμονής τους. Τόνισε δε ότι παρά τις επάλληλες κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί η κυβέρνηση υλοποίησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις μεταξύ των οποίων: α) μείωση φόρων β) δημιουργία νέων θέσεων εργασίας γ) προσέλκυση επενδύσεων και δ) εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας για τους πολίτες.

 

Τι κρύβεται όμως πίσω από την αποστροφή του πρωθυπουργού; Όλες οι κινήσεις του πρωθυπουργικού επιτελείου ψηφίδα- ψηφίδα συνθέτουν το πολιτικό ψηφιδωτό που θα οδηγήσει την κυβέρνηση στην πρώτη κάλπη. Μόνο το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο πρωθυπουργός εστίασε στην κοινωνική ατζέντα και την ασφάλεια με την επίσκεψή του στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας, έδωσε συνέντευξη σε ψυχαγωγική εκπομπή, παρουσιάζοντας πιο οικείο πρόσωπο και στοχεύοντας στο γυναικείο και πιο νεανικό κοινό, ενώ με ανάρτησή του στο facebook κατέγραψε και πάλι το κυβερνητικό έργο των τελευταίων επτά ημερών, επικοινωνώντας και μέσα από τα social media με τους πολίτες. Παράλληλα, θα συνεχιστούν και οι περιοδείες στην περιφέρεια με επόμενο σταθμό την Τρίπολη στις 5 Δεκεμβρίου.


Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν μια επανάληψη των δυο προηγούμενων με ακόμα μια λίστα «παρακολουθούμενων» υπουργών να βλέπει το φως της δημοσιότητας, με την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητεί μέχρι και την παραίτηση του πρωθυπουργού και με την κυβέρνηση να απαντά ότι όλα αυτά είναι μυθεύματα και άλλη μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας.

 

Μέχρι πότε όμως θα μπορεί να συμβαίνει αυτό, αναρωτιούνται ακόμα και στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου που εισηγούνται κάλπες ακόμα και τώρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Στα επιχειρήματα μάλιστα που προβάλλουν προτάσσουν το γεγονός ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετεί την τακτική του «πες, πες κάτι θα μείνει» δηλητηριάζει την πολιτική ζωή και θολώνει το τοπίο παρουσιάζοντας έναν πρωθυπουργό ηγέτη μια εγκληματικής οργάνωσης που παρακολουθούσε από υπουργούς, μέχρι ηθοποιούς και επιχειρηματίες. Και ενώ η πλειοψηφία – τουλάχιστον σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις – δείχνει να έχει άλλες αγωνίες και όχι ποιος παρακολουθούσε, ποιον, η τοξικότητα, όσο και αν παράγεται κυβερνητικό έργο, δρα ανασταλτικά καθώς δημιουργεί αναπόφευκτα ένα κλίμα καχυποψίας όχι μόνο στους ψηφοφόρους αλλά και στο πολιτικό προσωπικό της χώρας.

 

Τα σενάρια

 

Μια εκδοχή που υπάρχει θέλει τις κάλπες να στήνονται στο «ξημέρωμα» του 2023. Όσοι εισηγούνται κάτι τέτοιο στον Κυριάκο Μητσοτάκη – δηλαδή να γίνουν εκλογές τέλος Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου – υποστηρίζουν ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μετρήσουν στους πολίτες τα εξής: η ασφαλής δημοσκοπική απόσταση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η «καταλληλότητα» Μητσοτάκη. Η καταβολή του επιδόματος των 250 ευρώ. Η αύξηση στις συντάξεις από 01/01/2023, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους.

 

Μια άλλη εκδοχή θέλει οι κάλπες να στήνονται τον Μάρτιο και μάλιστα υποστηρίζουν ότι οι εκλογές στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μόνο πρόωρες δεν θα θεωρηθούν, ελάχιστους μήνες πριν την συμπλήρωση 4 χρόνων της ΝΔ στην εξουσία.

 

Και εδώ, θα είναι «φρέσκα» στους πολίτες όλα τα παραπάνω και θα μετρήσουν όταν θα φτάσουν πάνω από την κάλπη.

 

Και υπάρχει και το σενάριο οι εκλογές να γίνουν στην ώρα τους και έτσι να έχει γίνει πράξη και η τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού, το θέμα των παρακολουθήσεων να έχει ξεθωριάσει και το μόνο πλέον που θα έχουν οι πολίτες να απαντήσουν θα είναι στα διλήμματα που από τώρα βάζει ο πρωθυπουργός και τους καλεί να συγκρίνουν το τώρα με το χθες, τη ΝΔ με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

 

Οι ημερομηνίες


Αν τελικά προσπεραστούν ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος και φτάσουμε στην Άνοιξη, όπως ήδη έχει γράψει το Newsbeast οι επιλογές είναι η Κυριακή των Βαΐων στις 9 Απριλίου με τη δεύτερη κάλπη να στήνεται πριν τις πανελλαδικές.

 

Επίσης, έχουν πέσει στο τραπέζι η 23η ή η 30η Απριλίου με την δεύτερη κάλπη να τοποθετείται έως τα μέσα Ιουνίου. Αυτή η εκδοχή όμως θεωρείται παρακινδυνευμένη καθώς μπορεί να διαταράξει τις πανελλαδικές εξετάσεις.

 

Όλα αυτά πάντως είναι σενάρια και ο μόνος που μπορεί να δώσει μια σίγουρη απάντηση είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατά δήλωσή του δεν έχει καταλήξει ακόμα στην ημερομηνία.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 32 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα