ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 11:30:14π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
16
Ιουλίου

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Μπάιντεν

Κατηγορία Πολιτική

Για τους "ισχυρούς διμερείς δεσμούς", την κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία και την Κύπρο συνομίλησαν χθες ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά,

 

σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

 

Για την τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού αντιπροέδρου με τον πρωθυπουργό, στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται συγκεκριμένα ότι "ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε σήμερα (χθες) με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία και την Κύπρο.

 

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την εκτίμησή τους για τους ισχυρούς διμερείς δεσμούς και τη συμμαχία ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες".

 

Στη συνέχεια, υπογραμμίζεται ότι "για την Ουκρανία, οι ηγέτες συμφώνησαν πως η συνέχιση της ρωσικής παροχής βαρέων όπλων και εξοπλισμού στους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, απαιτεί μια σταθερή και ενιαία απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες".

 

Τέλος, "όσον αφορά την Κύπρο, ο Αντιπρόεδρος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Σαμαρά για το πρόσφατο ταξίδι του στο νησί, τον Μάιο και οι ηγέτες συζήτησαν την σθεναρή υποστήριξή τους για μια συνολική διευθέτηση της σύγκρουσης που θα επανενωνεί την Κύπρο σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα".

πηγή:news.gr

Διαβάστηκε 249 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα