ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:42:01π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
21
Ιουνίου

Τις προτεραιότητες της ΝΔ για τον τουρισμό παρουσίασε ο Μητσοτάκης

Κατηγορία Πολιτική

Τις προτεραιότητές του με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε γεύμα που παρέθεσε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προέταξε την ανάγκη της απελευθέρωσης των υγιών δυνάμεων της επιχειρηματικότητας, την προώθηση του ανταγωνισμού όπου αυτό είναι εφικτό, καθώς και τον περιορισμό του κανονιστικού αποτυπώματος του κράτους και της γραφειοκρατίας στα απολύτως απαραίτητα.

 

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η ΝΔ είναι σε μια κοινή γραμμή πλεύσης με τους επιχειρηματίες του τουρισμού στα πιο σημαντικά ζητήματα που είναι η φορολογία, η διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος, καθώς και στα ζητήματα μιας έξυπνης πολιτικής χρήσεων γης, η οποία θα προστατεύει το περιβάλλον, αλλά θα αναγνωρίζει, ταυτόχρονα, και τις εθνικές ιδιαιτερότητες. Όπως είπε, «πέραν της κεντρικής φιλοσοφίας και στρατηγικής υπάρχουν πολλά μικρά ζητήματα διαδικαστικού χαρακτήρα, που μπορούν να λυθούν, εφόσον καταγραφούν και υπάρχει η βούληση από την Πολιτεία» και σε αυτή τη λογική τόνισε πως ζητά διαρκώς από τους συνεργάτες του να μαζεύουν όλες αυτές τις εκκρεμότητες και να τις κωδικοποιούμε έτσι ώστε να γνωρίζουν καλά τα ζητήματα. «Να φύγουμε από τα ωραία λόγια που ακούτε συχνά και να πάμε στην εξειδίκευση των πραγμάτων» είπε χαρακτηριστικά.

 

Αναφερόμενος στη φορολογία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως είναι κατά της εφαρμογής του τέλους διανυκτέρευσης, αλλά και υπέρ της αποκλιμάκωσης των φορολογικών συντελεστών στα κέρδη των επιχειρήσεων, άρα και των τουριστικών επιχειρήσεων ενώ επανέλαβε πως ο Φ.Π.Α. θα εξεταστεί όταν θα υπάρχει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος».

 

«Πιστεύουμε ότι μια τολμηρή πολιτική μεταρρυθμίσεων μπορεί να μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο στα πρωτογενή πλεονάσματα» προσθέτοντας πως πιστεύει και στη διασύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό. Όπως είπε «ο πολιτισμός είναι το μεγάλο ανεκμετάλλευτο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, που μας επιτρέπει να πετύχουμε διεύρυνση της τουριστικής περιόδου 12 μήνες το χρόνο. Υπάρχουν τεράστια περιθώρια στη διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων και στην εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα σε πεδία που, για πολλά χρόνια, τα θεωρούσαμε ταμπού… Δεν έχω τέτοιες αναστολές. Η δουλειά πρέπει να γίνεται. Συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά, όπως στον τομέα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 


πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 348 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα