ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021 - 4:40:51μ.μ.

banner468x60

21
Οκτωβρίου

Το come back του Σωτήρη Τσιόδρα - Γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να μπει ξανά στην πρώτη γραμμή

Κατηγορία Πολιτική

Σωτήρης Τσιόδρας come back. Το άκουσμα της είδησης για επανεμφάνισή του χθες, προκάλεσε προβληματισμό και πολλοί θεώρησαν πως τα δύσκολα δεν τελείωσαν.

 

Μάλιστα η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες έκανε κάποιους να σκεφτούν πως ίσως η κατάσταση δυσκολέψει το επόμενο διάστημα γι’ αυτό επιστρατεύθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

 

 

Η απόφαση της κυβέρνησης να επιστρέψει εκ νέου ο Σωτήρης Τσιόδρας στην πρώτη γραμμή δεν ήταν καθόλου τυχαία. Καταρχάς, με το επιστημονικό κύρος που τον διακρίνει σε συνδυασμό με την πραότητα, έχει τη δυνατότητα να πείσει τους επιφυλακτικούς για την αξία του εμβολιασμού.

 

 

Εξάλλου ο κ. Τσιόδρας χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού των πολιτών. Έτσι, καθώς ο ρυθμός του εμβολιασμού παραμένει χαμηλός, στο κυβερνητικό επιτελείο θεώρησαν ότι ήρθε η στιγμή να βγει μπροστά ο Σωτήρης Τσιόδρας και να πείσει για την αναγκαιότητα του εμβόλιασμού.

 

Παράλληλα η εκ νέου παρουσία του κ. Τσιόδρα στέλνει το μήνυμα ότι η πανδημία είναι εδώ και απαιτείται προσοχή και τήρηση των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ, ωστόσο η χώρα πρέπει να επιστρέψει σταδιακά στην κανονικότητα και να μην ξανακλείσει.

 

Πάντως χθες ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας στις έκτακτες ανακοινώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα του Εμβολιαστικού Προγράμματος στην Ελλάδα, τόνισε πως «με τον εμβολιασμό έχουμε αποφύγει 8.400 θανάτους και 5.560 νοσηλείες στις ΜΕΘ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως «τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποδοτικά».

 

«Όσο αυξάνει η εμβολιαστική κάλυψη σε έναν πληθυσμό, αυξάνονται τα κρούσματα και σε εμβολιασμένους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό και οδηγεί ορισμένους σε άρνηση για εμβολιασμό», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας, ξεκαθαρίζοντας πως είναι λανθασμένη εντύπωση πως τα εμβόλια δεν λειτουργούν.

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 31 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα