ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 3:26:19μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
10
Ιουνίου

Η παραμονή του στη θέση του Υπουργού Υγείας σημαδεύτηκε από πλήθος εντάσεων με όλους σχεδόν τους εμπλεκόμενους φορείς σ’ έναν από τους σημαντικότερους Τομείς του κοινωνικού κράτους, ο οποίος επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την έλευση της Τρόικας και τις προσπάθειες εξυγίανσης των δημοσιονομικών.

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται πως ήταν ο πρώτος υπουργός που άκουσε το τηλέφωνό του να χτυπά. Στην άλλη γραμμή ήταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τον ενημέρωνε για την απόφασή του να τον αποσύρει από την «πρώτη γραμμή» των σκληρών μεταρρυθμίσεων, τοποθετώντας στη θέση του τον μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μάκη Βορίδη. Αυτή η εξέλιξη δεν προκάλεσε την έκπληξη του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος γνώριζε τις τελευταίες ημέρες πως βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους υποψήφιους υπουργούς που σύντομα θα κληθούν να παραδώσουν το χαρτοφυλάκιό τους.

 

Η ανοικτή σύγκρουσή του με τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς, τα γενόσημα, η συγχώνευση νοσοκομείων και οι… δηλώσεις του για διάφορα κυβερνητικά ζητήματα που ξεπερνούσαν κατά πολύ τα όρια του Τομέα της Υγείας, τον είχαν φέρει επανειλημμένα στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής.

 

Το ενδιαφέρον στοιχείο πάντως έχει να κάνει με την άρνησή του Άδωνι Γεωργιάδη να δεχτεί την πρόταση του πρωθυπουργού για να αναλάβει καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στη νέα κυβέρνηση, θέση που τελικά πήρε η Σοφία Βούλτεψη. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως η εξέλιξη αυτή συνδέεται άμεσα με την άρνηση της κας Βούλτεψη να αναλάβει τη θέση της Υφυπουργού Υγείας το 2013 και να συνεργαστεί με τον κ. Γεωργιάδη.

πηγή:zougla.gr

Διαβάστηκε 319 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα