ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 10:55:30μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
29
Αυγούστου

Το προεκλογικό φθινόπωρο φέρνει «κόκκινες γραμμές»

Κατηγορία Πολιτική

Τον δικό του οδικό χάρτη υπό το βάρος του πολιτικού κλίματος που δυσχεραίνει την κατάσταση για τον κυβερνητικό συνασπισμό και

ευνοεί την αντιπολιτευτική διάθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να χαράξει με προμετωπίδα τις «κόκκινες γραμμές» το κυβερνητικό επιτελείο ενόψει Παρισιού.

 

Η κυβέρνηση γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να σηκώσει το πολιτικό κόστος των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, αποφάσισε μετά τη χθεσινή σύσκεψη Αθανασίου – Χαρδούβελη να θέσει «ανάχωμα», βάζοντας «φρένο» στην απαίτηση των δανειστών για εκποιήσεις στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας του πλειστηριαζόμενου ακινήτου.

 

Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου που εκτιμούν ότι μπαίνουν για τα καλά σε ένα προεκλογικό φθινόπωρο, είναι να στρογγυλέψει όσο το δυνατόν περισσότερο τις αιτιάσεις της τρόικας. Για αυτό το λόγο και στο Παρίσι αιχμή του δόρατος του κυβερνητικού κλιμακίου στις συζητήσεις με τους δανειστές θα είναι μία «ανάσα» πολιτικού χρόνου, δεδομένης της αντιστροφής του πολιτικού κλίματος που έχει συντελεστεί στη χώρα και του κοινωνικού ερείσματος που έχει αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μεταφέροντας λοιπόν στην τρόικα τους κινδύνους που εκτιμά η κυβέρνηση ότι ελλοχεύουν από ενδεχόμενα νέα μέτρα που θα βυθίσουν έτι περαιτέρω την ελληνική οικονομία, ο Αντώνης Σαμαράς, που θα αναλάβει ο ίδιος το βάρος της διαπραγμάτευσης, επιχειρεί να περάσει ένα διπλό μήνυμα. Αυτό της υπεράσπισης των κόκκινων γραμμών, που εν προκειμένω εντοπίζονται κατά βάση στο ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αλλά και αυτό της κοινωνικής ευαισθησίας και πρόνοιας στην ελληνική κοινωνία.

 

Στη φαρέτρα του έλληνα πρωθυπουργού εκτός των ανωτέρων κινδύνων, είναι μεταξύ άλλων το πρωτογενές πλεόνασμα και η πλήρης ικανοποίηση όλων των προαπαιτούμενων, τα οποία υπερψηφίστηκαν από τα θερινά τμήματα του ελληνικού Κοινοβουλίου.

 

Στις 2 Σεπτεμβρίου το ελληνικό κλιμάκιο θα ταξιδέψει στην πόλη του Φωτός για την κρίσιμη διαπραγμάτευση με την τρόικα γνωρίζοντας ότι οι σκόπελοι που θα τεθούν από την πλευρά των δανειστών στις δεδομένες πολιτικοκοινωνικές συγκυρίες είναι σχεδόν ανυπέρβλητοι. Και αυτό διότι στην ατζέντα των δανειστών βρίσκονται εκτός από τις απολύσεις στο Δημόσιο, την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τις νέες αιματηρές περικοπές στο ασφαλιστικό και η εξόχως σημαντική συζήτηση για το δημοσιονομικό κενό και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αναφορικά με το ασφαλιστικό, η γραμμή που έχει δώσει ο πρωθυπουργός στον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, είναι ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για συζητήσεις για νέες παρεμβάσεις σε εργασιακά και ασφαλιστικά ταμεία.

 

Τα αποτελέσματα του ταξιδιού στο Παρίσι αποτελούν τον μεγαλύτερο κάβο για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επιστροφή του ελληνικού κλιμακίου στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ, για την οποία οι διαρροές του τελευταίου μήνα γι φοροελαφρύνσεις έχουν ανεβάσει τον πήχη. Οι εξαγγελίες ωστόσο του πρωθυπουργού και τα όποια «δώρα» θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ τελούν σε πλήρη αναλογία με τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στη Γαλλία...

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 204 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα