ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021 - 9:43:27π.μ.

banner468x60

28
Μαρτίου

Τόσκας: Η Τουρκία ανοιγοκλείνει τη στρόφιγγα ανάλογα με τα συμφέροντά της

Κατηγορία Πολιτική

Υπάρχει μερίδα ανθρώπων που καλυμμένοι πίσω από το όνομα κάποιας μικρής ΜΚΟ ή κάποιας πρωτοβουλίας παραπληροφορούν τους πρόσφυγες στην Ειδομένη, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στον realfm.

«Δυστυχώς ανάμεσα στον πολύ κόσμο που βοηθάει, τους ανθρώπους που ενημερώνουν με τα πραγματικά γεγονότα και τις προοπτικές τους πρόσφυγες, υπάρχει και μία μερίδα ανθρώπων που καλυμμένοι πίσω από το όνομα κάποιας μικρής ΜΚΟ ή κάποιας πρωτοβουλίας παραπληροφορούν τους πρόσφυγες, τους τροφοδοτούν με ελπίδες, εντός εισαγωγικών, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και τους καθοδηγούν, σε μερικές περιπτώσεις, στο πως θα περάσουν τα σύνορα και θα βρεθούν στην Κεντρική Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τόσκας.

 

Σχετικά με τις ροές στο Αιγαίο, μετά τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε: «Οι ροές έχουν πέσει πάρα πολύ τις τελευταίες ημέρες και δεν μιλώ για τις προηγούμενες ημέρες που είχε άσχημο καιρό, αλλά χθες, προχθές ο καιρός δεν ήταν κακός. Το προηγούμενο 24ωρο μπήκαν, συνολικά, στα ελληνικά νησιά 232 άνθρωποι. Είναι πολύ μικροί ρυθμοί. Δεν έχει αρχίσει όμως να εφαρμόζεται η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας. Θα αρχίσει μάλλον την επόμενη εβδομάδα και εκεί θα φανεί κατά πόσο η Τουρκία σέβεται αυτά που υποσχέθηκε ή όχι. Είμαι γενικά επιφυλακτικός».

 

Στο ερώτημα που αποδίδει τη μείωση των ροών αφού ακόμη δεν έχει τεθεί σε ισχύ η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία ο κ. Τόσκας είπε: «Είναι πιστεύω μία ένδειξη καλής θέλησης από πλευράς Τουρκίας η οποία ανοιγοκλείνει τη στρόφιγγα ανάλογα με τα συμφέροντά της. Κακά τα ψέματα. Δεν είναι τυχαίες οι ροές οι οποίες έρχονται από την Τουρκία. Μπορεί να ελέγξει τις ροές αυτές και φαίνεται ακριβώς από τη μείωση αυτών των ημερών».

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 138 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα