ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 9:28:21π.μ.
07
Μαΐου

Τσακλόγλου: Αυτό που θα κάνουμε με το νέο νομοσχέδιο θα είναι να ρυθμίσουμε τις διάφορες μορφές εργασίας

Κατηγορία Πολιτική

Τις σημαντικότερες αλλαγές του εργασιακού νομοσχεδίου που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή παρουσίασε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων, «μέχρι τώρα χρειαζόταν συμφωνία σε συλλογικό επίπεδο μεταξύ επιχειρήσεων και συνδικαλιστικών οργανώσεων για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Πολλές τέτοιες συμφωνίες έγιναν και επί ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που προτείνουμε εμείς είναι να μπορεί να γίνει και σε ατομικό επίπεδο αυτό, πάντα με τη συμφωνία και την πρόταση του εργαζόμενου. Γιατί γνωρίζει το συνδικάτο μου τις ανάγκες που έχω εγώ σε ατομικό επίπεδο;». Ξεκαθάρισε, δε, ότι αν ο εργαζόμενος που δεν αποδεχθεί την πρόταση της εταιρείας για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας απολυθεί, ο λόγος απόλυσης θεωρείται άκυρος και θα υπάρχει ισχυρή ποινή για την επιχείρηση.

 

 

«Αυτό που θέλουμε είναι έναν συνδυασμό προστασίας των εργαζομένων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων. Χωρίς ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, θα έχουμε ανεργία» επεσήμανε με νόημα, προσθέτοντας ότι στόχος του νέου νομοσχεδίου προφανώς και δεν είναι να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. «Δεν αλλοιώνουμε τον βασικό κορμό της ισχύουσας νομοθεσίας, έτσι όπως τον γνωρίζουμε από το 1982. Υπάρχουν όμως πολλές μορφές εργασίας, ή τηλεργασίας, ή θέματα όπως η άδεια πατρότητας που πρέπει να ρυθμιστούν. Με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο θα υιοθετηθεί ψηφιακή κάρτα εργασίας αλλά και ό,τι αυτό προβλέπει συνδικαλιστικά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε ομάδες εργαζομένων όπως είναι για παράδειγμα οι delivery» είπε ο υφυπουργός.

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 118 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα