ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:58:01π.μ.
13
Απριλίου

Τσίπρας: Αυτός είναι ο δρόμος της επανεκκίνησης για δυνατή οικονομία και ισχυρή κοινωνία

Κατηγορία Πολιτική

«Η κατάσταση αντιμετωπίζεται μόνο με σχέδιο τολμηρών παρεμβάσεων»

Tο σύνθημα ότι «ναι, υπάρχει άλλος δρόμος, ο δρόμος της επανεκκίνησης για μια δυνατή οικονομία και ισχυρή κοινωνία» έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με τίτλο «Οικονομία – Ανάπτυξη – Κοινωνική Συνοχή – Ο Δρόμος της Επανεκκίνησης», που ξεκίνησε σήμερα (13/04) το απόγευμα.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παρουσίασε το πρόγραμμα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, το οποίο «θέτει στο επίκεντρο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, δηλαδή τη μεσαία τάξη και τους νέους, που αγωνιούν για το αύριο».

 

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι δίπλα στην αγωνία για ζωή, αρχίζει να κυριαρχεί και η αγωνία για το πώς θα ζήσουμε, πώς θα σταθούμε στα πόδια μιας την «επόμενη μέρα». Είπε ότι τον τελευταίο χρόνο η Ελλάδα κατέγραψε τη 3η μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη, 7 στα 10 νοικοκυριά έχασαν πάνω από το ¼ του εισοδήματος τους, 1 στις 3 επιχειρήσεις κινδυνεύει με λουκέτο.

 

 

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει το σχέδιο που απαιτείται, ότι «δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση» και ότι παρουσιάζει ως «συνταγή σωτηρίας» απαντήσεις που «με μαθηματική ακρίβεια ανακυκλώνει την κρίση, σα να μη διδάχτηκε τίποτα από τη μεγάλη κρίση των μνημονίων και την πανδημία». Σχολίασε ότι η μεσαία τάξη που «προεκλογικά έγινε σημαία ευκαιρίας, σήμερα για την κυβέρνηση είναι η αόρατη τάξη».

 

Τόνισε, επίσης, ότι η κατάσταση αντιμετωπίζεται μόνο με «σχέδιο τολμηρών παρεμβάσεων» που περιλαμβάνει τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα εκατομμύρια των εργαζομένων που αγωνιούν αν αύριο θα έχουν μια θέση εργασίας και έναν μισθό με τον οποίο θα μπορούν να βιοπορισθούν.

 

Επίσης, επισήμανε πως χωρίς ελάφρυνση των βαρών ούτε οι επιχειρήσεις θα επιβιώσουν ούτε τα χρέη θα αποπληρωθούν, χωρίς ώθηση ρευστότητας, η οικονομία δε θα ξαναπάρει μπρος και πως το δημόσιο κόστος μεσομακροπροθεσμα θα είναι πολλαπλάσιο. «Στο δικό μας όραμα δυνατή οικονομία και ισχυρή κοινωνία είναι έννοιες ταυτόσημες», υπογράμμισε.

 

 

Πηγή:newsbomb.gr

Διαβάστηκε 103 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα