ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:39:19μ.μ.
20
Ιουλίου

Τσίπρας: Έγκλημα ο αποκλεισμός 30.000 υποψηφίων στις φετινές Πανελλήνιες

Κατηγορία Πολιτική

«Μην εφαρμόσετε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής»

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον αποκλεισμό «των χιλιάδων υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές», εξαπέλυσε την Τρίτη από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για «έγκλημα εκ προ μελέτης».

 

Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας ότι σκοπίμως άλλαξαν το σύστημα των εξετάσεων: «Αποκλείσατε τουλάχιστον 30.000 μαθητές από τα ΑΕΙ, για να τους σπρώξετε ως πελατάκια στα κολέγια που χωρίς αιδώ διαφημίζουν κιόλας οι υπουργοί σας. Γιατί στα κολέγια δεν υπάρχει βάση εισαγωγής. Υπάρχει μόνο βάση εισοδήματος. Όποιος έχει να πληρώσει μπαίνει… Και θα σας το πω ευθέως: Είστε οι μεγαλύτεροι ντίλερς συμφερόντων που πέρασαν ποτέ από τη χώρα» υποστήριξε ενώ ξεκαθάρισε:

 

«Δεν έχω πρόβλημα με τα κολλέγια ούτε με τα παιδιά που οι γονείς τους έχουν την οικονομική δυνατότητα, έχω πρόβλημα με την αθλιότητα του κ. Μητσοτάκη και της κυρίας Κεραμέως να οδηγήσει με το έτσι θέλω χιλιάδες μαθητές εκεί, ενώ θα μπορούσαν να σπουδάσουν σε δημόσια πανεπιστήμια».

 

«Σας το λέμε για μια ακόμη φορά. Ακόμα δεν έχει κλείσει η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών για τους μαθητές. Μην εφαρμόσετε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Δώστε στους 30.000 μαθητές τη δυνατότητα να συμπληρώσουν μηχανογραφικά, όπως πέρσι και να καλυφθούν οι κενές θέσεις στα πανεπιστήμια. Μη προχωράτε στο έγκλημα απέναντι σε τόσες χιλιάδες νέους ανθρώπους και στις οικογένειές τους. Αλλά και απέναντι σε δεκάδες περιφερειακές σχολές που οδηγείτε σε αφανισμό και κλείσιμο αφού δεν θα έχουν πια σπουδαστές», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 149 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα