ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 4:26:02π.μ.
19
Σεπτεμβρίου

Τσίπρας για καταστροφικές πυρκαγιές: Η ευθύνη είναι βαθιά πολιτική

Κατηγορία Πολιτική

«Το θέμα δεν είναι αν είναι ικανοί ή ανίκανοι, είναι θέμα αντίληψης».

Για την απόδοση των ευθυνών από πλευράς της κυβέρνησης στο θέμα των καταστροφικών πυρκαγιών μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, κάνοντας λόγο για «πολιτική ευθύνη».

 

Μίλησε για ένα πολύπλοκο ζήτημα και επισήμανε: «Η ευθύνη είναι πολιτική, βαθιά και έχει να κάνει με την αντίληψη για το πώς πρέπει να θωρακίσεις τη χώρα απέναντι στα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής. Ιδίως μετά το Μάτι και με την προσπάθεια που έκανε ο κος Μητσοτάκης ως σημαία του για να αναδείξει αυτή την τραγωδία. Εμείς κάναμε μία σειρά από πρωτοβουλίες και κινήσεις τις οποίες «πάγωσε» ο κος Μητσοτάκης. Θα ήταν εύκολο να πούμε ότι ο Χρυσοχοΐδης πήγε σπίτι του και ο Χαρδαλιάς που μας τον παρουσίαζαν ως τον πιο επιτυχημένο. Η ευθύνη είναι πολιτική. Το θέμα δεν είναι αν είναι ικανοί ή ανίκανοι. Είναι θέμα αντίληψης. Δεν μπορείς να βάλεις κάποιον που μπορεί να είναι καλός μάνατζερ αν δεν πιστεύει στην υπηρεσία αυτή. Οι άνθρωποι αυτοί δεν πιστεύουν ότι είναι χρήσιμο το κράτος. Η αντίληψή τους είναι ότι πρέπει να συρρικνωθεί. Δεν πιστεύουν ότι πρέπει να προσληφθούν πυροσβέστες αλλά αστυνομικοί στα πανεπιστήμια».

 

Πρόσθεσε δε ότι: «Το κρίσιμο εδώ που δεν αφορά τους πρώτους έξι μήνες είναι πώς αυτοί οι άνθρωποι μέχρι να αποκατασταθεί το δάσος – από το οποίο ζούσαν- πώς θα έχουν εισόδημα. Εμείς προτείναμε το εισόδημα έκτακτης ανάγκης. Δεν είδα όμως καμία απάντηση».

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 48 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα