ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 10:39:32π.μ.
10
Μαρτίου

Τσίπρας: Η προσφυγική κρίση ενδεχομένως δημιουργεί οικονομικές επιπτώσεις

Κατηγορία Πολιτική

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, που θα δώσει το έναυσμα για την έναρξη ουσιαστικών συζητήσεων για την απομείωση του χρέους», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις κοινές του δηλώσεις με τον ΓΓ του ΟΟΣΑ, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, όλα αυτά θα έχουν αλυσιδωτές αντιδράσεις θετικές ώστε να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο του 2016, αλλά και ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να αρθούν πλήρως τα capital controls.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ωστόσο ότι «καμία οικονομία δεν λειτουργεί σε κενό, έχουμε διεθνείς εξελίξεις» και υπογράμμισε ότι η «προσφυγική κρίση ενδεχομένως δημιουργεί οικονομικές επιπτώσεις».

 

«Αν απαιτηθεί περαιτέρω σύσφιξη της δημοσιονομικής πολιτικής θα τεθεί σε κίνδυνο η ανάκαμψη» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

 

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι «θα πρέπει να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα».

 

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι με τον ΟΟΣΑ «συμφωνούμε να ανοίξουμε τη συζήτηση και να επιτευχθεί μια συμφωνία για το χρέος» και τόνισε ότι: «Η έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία αποτελεί έναν δίκαιο και ισορροπημένο απολογισμό».

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 115 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα