ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 - 9:02:19π.μ.

banner468x60

27
Ιουλίου

Τσίπρας: Του χρόνου θα ανοίξουμε παράλληλο μηχανογραφικό, για τους υποψήφιους που δεν εισήχθησαν στο πανεπιστήμιο

Κατηγορία Πολιτική

«Δεσμευόμαστε ότι θα το πράξουμε, εάν υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις και ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί και πάλι στη διακυβέρνηση».


Mια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να ξαναβάλει τον τόπο σε τροχιά δικαιοσύνης και έχει χρέος να αποκαταστήσει τις μεγάλες αδικίες, γι’ αυτό και δεσμεύομαι ότι με το που θα βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι στη διακυβέρνηση της χώρας, εάν σε έναν χρόνο από σήμερα συμβεί αυτό, πράγμα το οποίο ποθούμε και θα αγωνιστούμε, τότε δεσμευόμαστε ότι θα καταργήσουμε αυτή την αθλιότητα με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και θα επιχειρήσουμε να θεραπεύσουμε τις φετινές αδικίες προχωρώντας στην εξής ρύθμιση: Θα ανοίξουμε παράλληλο μηχανογραφικό, ειδικά για τους υποψήφιους που δεν έχουν εισαχθεί στο πανεπιστήμιο το 2021 λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας πριν από λίγη ώρα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση του σχολείου.

 

Όπως είπε, «δεν θα πάρουν τη θέση κανενός άλλου να ξέρετε, γιατί θα μείνουν χιλιάδες θέσεις κενές σε σχολές που έχουν άξιους καθηγητές, άξιες υποδομές και προοπτική και οι οποίες θα κινδυνεύσουν να κλείσουν την επόμενη χρονιά, ιδίως στα περιφερειακά πανεπιστήμια.

 

Τα τμήματα που θα είναι προσβάσιμα μέσω του ειδικού μηχανογραφικού σε αυτούς τους υποψήφιους, θα είναι όσα δεν τους ήταν προσβάσιμα λόγω της Ειδικής Βάσης του 2021. Τα μόρια με τα οποία θα διεκδικήσουν πρόσβαση σε αυτά τα τμήματα, θα είναι τα μόρια που συνέλεξαν το 2021».

 

«Θα σεβαστούμε τον αριθμό των συνολικών θέσεων που διέθεσε η κυβέρνησή σας, δηλαδή τις 77.415 θέσεις, όμως δεν θα αφήσουμε ούτε μια θέση κενή. Ούτε ένας φοιτητής που θα μπορεί να σπουδάσει σε ελληνικό πανεπιστήμιο δεν θα μείνει εκτός πανεπιστημίων. Άρα τον Ιούλιο του 2022 η δέσμευσή μας είναι, εφόσον είμαστε στη διακυβέρνηση του τόπου, να ανοίξει ένα παράλληλο ειδικό μηχανογραφικό ειδικά για τους υποψήφιους του 2021. Ταυτόχρονα για τους υποψήφιους που εισήχθησαν αλλά έπεσαν θύματα των στρεβλώσεων της Ειδικής Βάσης Εισαγωγής, θα δώσουμε τη δυνατότητα μεταγραφής με ομοειδές τμήμα, εφόσον τα μόριά του είναι περισσότερα από αυτά του τελευταίου εισακτέου στο τμήμα που θέλει να μεταγραφεί. Αυτή είναι μια πράξη αποκατάστασης δικαιοσύνης. Ό,τι είναι δίκαιο, πρέπει να γίνεται πράξη» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 54 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα