Εκτύπωση αυτής της σελίδας
15
Μαρτίου

Βουλή: Ανοίγει η συζήτηση για τα Τέμπη - Ενημέρωση των κομμάτων από τον Γιώργο Γεραπετρίτη

Κατηγορία Πολιτική

Ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έχοντας αναλάβει και την αρμοδιότητα στις Μεταφορές και Υποδομές, ανοίγει σήμερα τον κύκλο της κοινοβουλευτικής συζήτησης γύρω από τα ζητήματα που αναδείχθηκαν με την τραγωδία στα Τέμπη.

 

Στη μία το μεσημέρι ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Ο υπουργός Επικρατείας αναμένεται να ενημερώσει του εκπροσώπους όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στην κοινοβουλευτική επιτροπή για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση.

 

«Η ενημέρωση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής από τον κ. Γεραπετρίτη είναι το πρώτο βήμα», ανέφερε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής, βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, για την σημερινή ενημέρωση σε σχέση με το δυστύχημα στα Τέμπη, προμηνύοντας και τη συνέχεια της κοινοβουλευτικής διερεύνησης της υπόθεσης καθώς όπως ανέφερε ο κ. Βλάχος, αν κριθεί αναγκαίο, στη συνέχεια, είτε η επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής είτε και κάποια άλλη επιτροπή, μπορεί να καλέσει οποιοδήποτε πρόσωπο κρίνει ότι πρέπει να δώσει απαντήσεις.

 

Ήδη άλλωστε η επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου δίνει τη "σκυτάλη" τη Δευτέρα το πρωί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου θα παραστεί κατόπιν, πλούσιου παρασκηνίου και ο παραιτηθείς Υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

 

Η απόφαση του κ. Καραμανλή να επιλέξει τη θεσμική οδό των απαντήσεων του μέσω της Βουλής και να παραστεί τελικά στην εν λόγω επιτροπή, ελήφθη μετά από επαναλαμβανόμενα μηνύματα αλλά και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας της Ηρώδου του Αττικού όσο και στελεχών της και μετά και από την ευθεία παρότρυνση του κυβερνητικού εκπροσώπου, τόσο κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών όσο και κατά τη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, κατά την οποία έδειξε στον κ. Καραμανλή το δρόμο της Βουλής. "Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι, πρωτίστως οι πολιτικοί, που είχαν τον οποιοδήποτε ρόλο σ' αυτή τη διαδικασία τα τελευταία χρόνια, οφείλουν να μιλήσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις και να είναι κατ' αρχήν στη διάθεση όλων όσων διενεργούν τις έρευνες. Την ώρα που εμείς λέμε πως δεν είναι δυνατόν ο κ. Σπίρτζης να είναι «εξαφανισμένος» ή να βγαίνει και να λέει, χωρίς αντίλογο, πράγματα τα οποία δεν στέκουν, για να στηρίξει το επιχείρημα ότι φταίνε οι προηγούμενοι και οι επόμενοι και δεν φταίει σε τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτονόητο ότι και Υπουργοί της δικής μας Κυβέρνησης πρέπει, οφείλουν -και είμαι προσωπικά σίγουρος- να πουν αυτά που πρέπει. Η Κυβέρνηση δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στέλνοντας σαφές μήνυμα.

 

Ο ίδιος πάντως ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, έχοντας "λάβει" τα "γαλάζια" μηνύματα επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, το οποίο και ενημέρωσε ότι είναι διατεθειμένος να παραστεί και αν δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

 

Προς το παρόν σε εκκρεμότητα παραμένει το ζήτημα της υποψηφιότητας του τέως Υπουργού Μεταφορών, με τον ίδιο να φέρεται πως δεν έχει αλλάξει άποψη και την απάντηση αναμένει να τη δώσουν οι πολίτες των Σερρών στις επερχόμενες εκλογές.

 

 

 

 

Πηγή:newsbomb.gr

Διαβάστηκε 30 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)