Εκτύπωση αυτής της σελίδας
29
Ιανουαρίου

Χαρίτσης για μεταναστευτικό: Η κατάσταση στα νησιά είναι μη διαχειρίσιμη

Κατηγορία Πολιτική

«Η Ελλάδα έπαψε να είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων», υποστήριξε σε συνέντευξή του ο βουλευτής και εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάφερε να αποσπάσει μια ρητή δέσμευση για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, ούτε κάποιο αντιστάθμισμα για την αμυντική συμφωνία, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόνταλντ Τραμπ» προσέθεσε. Συμπλήρωσε ότι «η ΝΔ δεν διεκδίκησε τη συμμετοχή μας στη Διάσκεψη του Βερολίνου» και επέκρινε την κυβέρνηση ότι «υποτίμησε την
αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, προκαλώντας ανησυχία στην ελληνική κοινωνία».

 

Ανέφερε ότι «η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε πετύχει τη ρητή δημόσια δέσμευση του Αμερικανού προέδρου τον Οκτώβριο του 2017 για το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους. Επί ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν το 2016 οι διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία ενώ επετεύχθη η δυνατότητα επιβολής ευρωπαϊκών κυρώσεων προς την 'Αγκυρα, την επέκταση των οποίων οφείλει να διεκδικήσει τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη».


Συμπυκνώνοντας, υποστήριξε ότι «η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην πολυδιάστατη, ενεργητική και φιλειρηνική εξωτερική πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» και κάλεσε σε "διάλογο επί συγκεκριμένης βάσης με την Τουρκία, και όχι υπό την απειλή της επιθετικότητας Ερντογάν».

 

Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε «στρατηγικό λάθος και μεγάλο ατόπημα της κυβέρνησης της ΝΔ την αποστολή πυραύλων Patriot και στρατιωτικών στελεχών στη Σαουδική Αραβία». Λέγοντας: «Πρόκειται για εμπλοκή σε επιχειρήσεις μεταξύ τρίτων χωρών, που δεν τελεί υπό την αιγίδα Διεθνών Οργανισμών και χωρίς την παραμικρή κάλυψή τους».


«Μη διαχειρίσιμη η κατάσταση στο προσφυγικό»
Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «η κατάσταση στα νησιά είναι μη διαχειρίσιμη» και κάλεσε την κυβέρνηση «να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών και παράλληλα να παρέμβει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη διαχείριση του προσφυγικού, πως έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πετυχαίνοντας τη μείωση των ροών και την αποσυμφόρηση των νησιών με τη κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας».

 

Αναφέρθηκε στην ανάγκη προοδευτικών συγκλίσεων, επισημαίνοντας πως για τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρόκειται για πλαστές συναινέσεις», αλλά για «συνεργασίες με σαφές προγραμματικό πλαίσιο και πολιτικό στόχο», όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής, πολιτικά ριζοσπαστικός, πολυσυλλεκτικός φορέας της Αριστεράς»

 

Τέλος ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας συμπαγής, πολιτικά ριζοσπαστικός και πολυσυλλεκτικός φορέας της Αριστεράς. Στόχος μας είναι να διευρύνουμε την επιρροή μας σε όμορους πολιτικούς χώρους, διαδικασία που θα κορυφωθεί στο Συνέδριό μας{...}.Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται κόσμο ενεργό που θα αναζωογονήσει το κόμμα και τις διαδικασίες του».

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 401 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)