ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 8:11:29μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
02
Σεπτεμβρίου

Χάσμα στο ΠΑΣΟΚ: Η αποθέωση του Γιώργου και οι φωνές κατά Βενιζέλου

Κατηγορία Πολιτική

Το... αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου ανέδειξε η εκδήλωση “Από τον Ανένδοτο στην Ανατροπή” στο Ζάππειο,

κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρώην πρωθυπουργός αποθεώθηκε από το κοινό, ενώ αντίθετα ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάστηκε έντονα κατά τον χαιρετισμό του.

 

"Γιώργο γερά, να πέσει η δεξιά", "Γιώργο θυμήσου μια ζωή μαζί σου", "το ΠΑΣΟΚ είν' εδώ με τον Γιώργο αρχηγό", ήταν τα συνθήματα που ακούγονταν από το κοινό κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του, κάνοντας λόγο για "τιτάνια προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας" που "σήμερα επιτρέπει σε κάποιους να συνεχίζουν να μιλούν για εύκολες λύσεις πάνω στις δικές μας πλάτες, αλλά επιβάλλει σε μας να βρισκόμαστε εδώ".

 

Ο κ. Παπανδρέου σχολίασε ότι έχουν ακουστεί πολλά ψέματα και συνωμοσιολογίες, "όμως η αλήθεια είναι μία - το 2009, αποκαλύφθηκε το πραγματικό μέγεθος της δημοσιονομικής εκτροπής". Μίλησε ειδικότερα για υπονόμευση της αξιοπιστίας της χώρας "εξαιτίας της συνειδητής αλλοίωσης των στατιστικών της στοιχείων" που έβαλε τη χώρα στο επίκεντρο μιας "κερδοσκοπικής επίθεσης" με αποτέλεσμα μόνη της η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να βρεθεί "σε αχαρτογράφητα νερά", αλλά "παλέψαμε σκληρά και αποτρέψαμε μια εθνική καταστροφή". "Τελικά τα καταφέραμε. Διασφαλίσαμε ένα οικονομικό πρόγραμμα στήριξης" που "χρηματοδότησε τις ανάγκες μας προκειμένου η χώρα να μη χρεοκοπήσει", σημείωσε, προσθέτοντας ότι κάποιοι σήμερα "σκόπιμα αποσιωπούν ότι τα όσα στη συνέχεια πέτυχε η χώρα" και πως "ακόμα και η σημερινή συζήτηση για την εκ νέου αναδιάρθρωση του χρέους, οφείλονται σε αυτούς που ξεκίνησαν την προσπάθεια και έπεισαν τους Ευρωπαίους να στηρίξουν την Ελλάδα".

 

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι "η κυβερνητική συνεργασία, στερείται ενός πραγματικά προοδευτικού προγραμματικού πλαισίου - το οποίο και έχει απόλυτη ανάγκη η χώρα", αφήνοντας αιχμές για την παρουσία του ΠΑΣΟΚ στη συγκυβέρνηση, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του υπενθύμισε ότι είχε εκφράσει την αντίθεσή του προ μηνών "στις οβιδιακές μεταλλάξεις του κινήματος που μόνο σύγχυση και καχυποψία προκαλούν στους πολίτες". Πρόσθεσε δε ότι ο δρόμος για την πραγμάτωση είναι δύσκολος και ανηφορικός, ότι "θα γίνουν λάθη, έχει ήττες, έχει πισώπλατα μαχαιρώματα, έχει και σειρήνες".

 

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ότι "από τις εξελίξεις των επομένων μηνών μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, κρίνεται η συλλογική εθνική προσπάθεια προκειμένου να προστατευθούν και ν' αποδώσουν όλα τους τ' αποτελέσματα, τις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού, προκειμένου να πετύχουμε την οριστική και ασφαλή έξοδο της πατρίδας από την κρίση, την επάνοδο στην κανονικότητα, μιας ευρωπαϊκής χώρας που βρίσκει ξανά την ουσιαστικά ισότιμη και ανταγωνιστική της θέση μέσα στην Ευρώπη".

 

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι με αφορμή αυτήν και την κεντρική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο την Τετάρτη "εμφανίστηκαν αμέσως οι γνωστοί "καλοθελητές" που ασχολούνται εργολαβικά με τη δημιουργία νοσηρών εντυπώσεων με στόχο την πρόκληση τεχνητής εσωστρέφειας, την υπονόμευση των προσπαθειών συσπείρωσης και ανάκαμψης της παράταξης, τον ευτελισμό των προθέσεων", και πρόσθεσε: "Χαίρομαι γιατί η παρουσία όλων εδώ δίνει σήμερα ένα ηχηρό ράπισμα στους κύκλους αυτούς και είναι το προοίμιο της ενωτικής παρουσίας όλων στην κεντρική εκδήλωση της Τετάρτης".


Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο κ. Βενιζέλος διεκόπη αρκετές φορές στην ομιλία του από μεγάλη μερίδα της αίθουσας που φώναζε συνθήματα υπέρ του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. "Άκουσα το σύνθημα “Γερά, να πέσει η Δεξιά”. Θα μιλήσουμε την Τετάρτη για το πότε και πώς φτάσαμε στη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη. Θα μιλήσουμε γι' αυτά", απάντησε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι "θα μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας που δε μπορεί να χαρίζεται ούτε να αδικεί και να μηδενίζει".

 


πηγή: news.gr

Διαβάστηκε 273 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα