ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 6:41:44μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
17
Οκτωβρίου

4+1 Λόγοι για να κάνετε καθημερινά σχοινάκι!

Κατηγορία Fitness

Το σκοινάκι είναι μια από τις ευκολότερες ασκήσεις γυμναστικής. Ο λόγος; Ότι μπορείς να το έχεις πάντα στη τσάντα σου και να κάνεις οπουδήποτε θες. Ειδικά για το σπίτι, δεν υπάρχει καλύτερη κι αποτελεσματικότερη άσκηση.

Δείτε παρακάτω 5 λόγους για να αρχίσετε να το κάνετε καθημερινά…

 

1.Καίει πολλές θερμίδες: Όταν πηδάμε επανειλημμένα, το σώμα καίει 800 έως 1.000 θερμίδες την ώρα - ενώ όταν περπατάμε καίει 200 έως 300 θερμίδες ανά ώρα.

 

Έτσι, εάν βάλουμε το σχοινάκι στην καθημερινή μας ρουτίνα, θα καίμε πολύ περισσότερες θερμίδες όχι μόνο κατά τη διάρκεια της προπόνησής μας, αλλά και όλη την υπόλοιπη ημέρα.

 

2.Μπορείτε να το πάρετε μαζί σας οπουδήποτε: Ταξιδεύετε, ή δεν αισθάνεστε σήμερα την όρεξη να πάτε γυμναστήριο; Βάλτε το σχοινάκι στη τσάντας σας για να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να προπονηθείτε στα γρήγορα.

 

Ακόμα και αν δεν έχετε πολύ χρόνο, μόλις 4 λεπτά προπόνησης με το σχοινάκι είναι αρκετά για να σας βοηθήσουν να μείνετε σε φόρμα, όταν ταξιδεύετε ή όταν γενικά είστε μακριά από την κανονική ρουτίνα γυμναστικής σας.

 

3. Βοηθά στην ισορροπία και στο συντονισμό: Το σχοινάκι βοηθά στη βελτίωση του συντονισμού και της ισορροπίας, γεγονός το οποίο βοηθά σε οποιοδήποτε νέο άθλημα και εάν επιλέξουμε, αλλά και μας κρατά ταυτόχρονα πιο υγιείς και λιγότερο επιρρεπείς σε ατυχήματα απροσεξίας.

 

Σύμφωνα με τον Δρ. Ντάνιελ Μπάρρυ που είναι βοηθός καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο,το σχοινάκι μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο σε ότι αφορά την αντοχή των οστών και την αποφυγή καταγμάτων. Ο ίδιος είπε σε ένα άρθρο στην εφημερίδα The New York Times: "Από κλινική άποψη, δεν πειράζει αν έχεις ευαίσθητα κόκαλα, αρκεί να μην πέσεις κάτω."

 

4. Μας βοηθά να χαλαρώσουμε: Όταν πηδάμε, το σώμα μας απελευθερώνει τις ενδορφίνες, τις ουσίες που δρουν ως αναλγητικά και μας δίνουν μία αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης.

 

Επίσης, η βαθιά αναπνοή που κάνουμε κατά τη διάρκεια της άσκησης καθαρίζει το μυαλό, οξύνει τη συγκέντρωσή μας και μας γεμίζει τις μπαταρίες για την επόμενη μέρα.

 

5. Κάνει καλό στη καρδιά: Εάν γίνεται σε τακτική βάση, το σχοινάκι βελτιώνει την αντοχή της καρδιάς και των πνευμόνων. Κατά αυτόν τον τρόπο, παρέχεται περισσότερο οξυγόνο και στους ίδιους τους μυς που βρίσκονται σε κίνηση κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

 

 

πηγή: star.gr

Διαβάστηκε 230 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα