ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 - 9:45:24π.μ.

banner468x60

04
Ιανουαρίου

Αερόβια άσκηση ή μυική ενδυνάμωση: Δείτε τι να διαλέξετε

Κατηγορία Fitness

Όταν θέλετε να χάσετε βάρος η δίαιτα δεν μπορεί από μόνη της να σας προσφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Γι αυτό είναι σημαντικό να συνδυάζετε  μια ισορροπημένη διατροφή με άσκηση. Εφόσον γυμνάζεστε αρκετές φορές την εβδομάδα, θα αποκτήσετε και τα μέγιστα αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο.

Όμως, πολλοί αναρωτιέστε πιο πρόγραμμα πρέπει να ακολουθήσετε, ώστε να χάσετε τα κιλά που επιθυμείτε. Αερόβιες ή ασκήσεις ενδυνάμωσης;

 

Αερόβια άσκηση ή μυική ενδυνάμωση: Τι να διαλέξετε;

 

Οι αερόβιες ασκήσεις, γνωστές και ως καρδιαγγειακές, είναι εκείνες που ενισχύουν κυρίως το καρδιοαναπνευστικό σύστημα και που έχουν μεγάλη διάρκεια. Πρέπει να επισημανθεί ότι η αερόβια άσκηση δεν είναι μόνο το γνωστό σε όλους aerobic, που γίνεται στα γυμναστήρια, αλλά περιλαμβάνει κάθε δραστηριότητα που αυξάνει τους κτύπους της καρδιάς και την πρόσληψη οξυγόνου.

 

Μερικά παραδείγματα είναι το τρέξιμο, η κολύμβηση, η ποδηλασία, το σχοινάκι κ.α. Το Αμερικανικό Κολέγιο Αθλητιατρικής αναφέρει ότι οι αερόβιες ασκήσεις μπορούν να κρατήσουν ενεργό τον μεταβολισμό για έως και 24 ώρες και αυτό ισοδυναμεί και με καύση αρκετών θερμίδων. Όσοι λοιπόν ακολουθείτε μια αερόβια δραστηριότητα, αυξάνετε τον μεταβολισμός σας κατά τη διάρκεια της προπόνησης και παίρνει πολλές ώρες μέχρι να επιβραδύνει. Επιπλέον, μπορείτε  να κάψετε 10-12 θερμίδες ανά λεπτό.


Από την άλλη μεριά αν προτιμάτε την μυϊκή ενδυνάμωση, αξίζει να σημειωθεί ότι και αυτή η επιλογή μπορεί να συμβάλει στην απώλεια βάρους. Και το πετυχαίνει μέσω της αύξησης τους μυϊκού ιστού και της μείωσης του σωματικού λίπους. Επίσης, κάποιες μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όσοι κάνουν ασκήσεις με βάρη, έχουν τη τάση να κινούνται περισσότερο, με αποτέλεσμα να καίνε θερμίδες. Έτσι σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή μπορούν να χάσουν εύκολα και γρήγορα τα περιττά κιλά. Ωστόσο η μυϊκή ενδυνάμωση δεν πρέπει να γίνεται αυθαίρετα, χωρίς καθοδήγηση και επίβλεψη από ειδικούς, λόγω του ότι μπορεί να προκύψουν τραυματισμοί.


Συμπερασματικά η επιλογή οποιαδήποτε είδους γυμναστικής  σε συνδυασμό με μια σωστή διατροφή δίχως ακρότητες, προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία και στην αντιμετώπιση των περιττών κιλών. Και μη ξεχνάτε ότι πριν επιλέξετε ποια προπόνηση θέλετε να ακολουθήσετε, να έχετε θέσει τους προσωπικούς σας στόχους. Τόσο η μυϊκή ενδυνάμωση όσο και η αερόβια άσκηση έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και οφέλη.

 

 

πηγή: entertv.gr

Διαβάστηκε 122 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα