ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:54:27μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
05
Ιουλίου

Αρχίστε τένις! Χτίζει γερά κόκαλα!

Κατηγορία Fitness

Θέλετε να "χτίσετε" γερά οστά και να δυναμώσετε τα κόκαλά σας; Έχει έρθει η ώρα να… ξεκινήσετε το τένις!

 

Βέβαια, το "κόλπο" -σύμφωνα με μια έρευνα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Metropolitan του Μάντσεστερ- πιάνει καλύτερα όταν ξεκινήσει κανείς από μικρή ηλικία και αν είναι… αγόρι.

 

Οι ερευνητές εξέτασαν 138 παίκτες τένις ηλικίας από 10 έως 90 ετών.

 

Βρήκαν ότι το οστό στο άνω τμήμα του χεριού με το οποίο κρατούσαν τη ρακέτα οι νεαροί παίκτες ήταν κατά μέσο όρο 40% μεγαλύτερο από αυτό του άλλου χεριού. Σε κάποιες περιπτώσεις η διαφορά έφτανε και το 63%.

 

Όσοι είχαν ξεκινήσει να παίζουν τένις ως ενήλικες, όταν τα οστά είχαν σταματήσει να μεγαλώνουν, επηρεάστηκαν λιγότερο από εκείνους που είχαν αρχίσει το τένις σε νεαρή ηλικία.

 

"Φαίνεται ότι με τις κινήσεις που γίνονται, ασκούνται μεγαλύτερες δυνάμεις στα οστά και αυτά προσαρμόζονται σε αυτές τις δυνάμεις μεγαλώνοντας περισσότερο" ανέφερε στη Huffington Post o επικεφαλής της έρευνας Alex Ireland.

 

"Μία περιοχή που επωφελείται πολύ από το τένις είναι ο καρπός. Το τμήμα αυτό του χεριού πέφτει πολύ συχνά “θύμα” καταγμάτων σε μεγαλύτερες ηλικίες. Το τένις επιτρέπει την ενδυνάμωση αυτής της ευάλωτης περιοχής" πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Σύμφωνα με τον ερευνητή οι άνθρωποι χάνουν κατά πάσα πιθανότητα περίπου το 15% με 20% της οστικής μάζας των χεριών τους από τα 20 μέχρι τα 90 τους χρόνια, κάτι που το τένις θα μπορούσε να αναστρέψει.

 

Μικρές διαφορές στα χέρια των ανθρώπων παρατηρούνται και στους μη αθλητές, όταν για παράδειγμα κάποιος τείνει να κουβαλά πράγματα κυρίως με το ένα χέρι.

Όμως η διαφορά στους αθλητές του τένις είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερη.

πηγή:news.gr

Διαβάστηκε 282 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα