ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:05:49μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
30
Ιουλίου

Ασκήσεις του ενός λεπτού ωφελούν τους άνω των 60 ετών

Κατηγορία Fitness

Μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο Abertay στο Ντάντι της Σκωτίας υποστηρίζει ότι οι σύντομες και απότομες εκρήξεις γυμναστικών ασκήσεων –διάρκειας μόλις λίγων λεπτών- μπορούν να μεταμορφώσουν τη ζωή των ανθρώπων άνω των 60 ετών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές ακόμη και δύο μονόλεπτης διάρκειας έντονες ασκήσεις την εβδομάδα, για διάστημα έξι εβδομάδων, μπορούν να βελτιώσουν δραματικά την υγεία και τη σωματική κατάσταση των ανδρών και γυναικών αυτής της ηλικιακής ομάδας.

 

Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μειωθεί η αρτηριακή πίεση, ενώ οι ορισμένες καθημερινές κινήσεις (όπως το να σηκώνεται κανείς από την καρέκλα ή να κουβαλά σακούλες με ψώνια) γίνονται πιο εύκολες.

 

Ο ερευνητής John Babraj μελέτησε τη συμπεριφορά έξι αντρών και γυναικών άνω των 60 ετών, οι οποίοι ακολουθούσαν αυτό το «σύντομο» πρόγραμμα επί δύο ημέρες για διάστημα έξι εβδομάδων.

 

Στην αρχή του πειράματος οι εθελοντές ξεκίνησαν με ασκήσεις διάρκειας έξι δευτερολέπτων, ακολουθούμενες από διάλειμμα 1 λεπτού. Στο τέλος είχαν φτάσει σε σημείο να μπορούν να κάνουν δέκα τέτοιες επαναλήψεις, που συνολικά έκαναν 60 δευτερόλεπτα σωματικής δραστηριότητας.

 

Μετά από έξι εβδομάδες η αρτηριακή τους πίεση σημείωση πτώση της τάξεως του 9%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκαν στο Journal of the American Geriatrics Society.

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 253 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα