ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 4 Οκτωμβρίου 2023 - 12:38:46μ.μ.

banner468x60

20
Ιανουαρίου

Άσκηση πριν ή μετά το φαγητό: Πότε καίνε περισσότερο λίπος οι άνδρες και πότε οι γυναίκες

Κατηγορία Fitness

Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας που πολλοί παίρνουν την απόφαση να πάνε στο γυμναστήριο ή να ξεκινήσουν κάποιας μορφής άσκηση, στο πλαίσιο της υιοθέτησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Ο χρόνος που επιλέγει κανείς να ασκηθεί παίζει σημαντικό ρόλο, επισημαίνουν οι επιστήμονες και είναι διαφορετικός για άνδρες και γυναίκες.

 

Έρευνα δείχνει ότι μπορούμε να κάψουμε περισσότερο λίπος ανάλογα με την ώρα που θα επιλέξουμε να ασκηθούμε σε σχέση με το φαγητό.

 

Συγκεκριμένα, οι άνδρες πρέπει να ασκούνται πριν και οι γυναίκες μετά το φαγητό υποστηρίζουν οι ερευνητές.


Ειδικότερα, οι άνδρες που ασκούνται πριν το φαγητό καίνε 8% περισσότερο λίπος, ενώ οι γυναίκες που ασκούνται μετά το φαγητό καίνε 22% περισσότερο λίπος.

 

Οι ειδικοί εξηγούν ότι αν οι γυναίκες θέλουν να χάσουν περισσότερο λίπος πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον 90 λεπτά αφού τελειώσουν τη γυμναστική μέχρι να φάνε.

 

Η έρευνα έγινε από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Surrey σε 30 εθελοντές και συγκεκριμένα 13 άνδρες και 17 γυναίκες, οι οποίοι προπονούνταν τρεις φορές την εβδομάδα και παρακολουθούνταν από τους ειδικούς επί ένα μήνα.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 121 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα