ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 4:06:01μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
01
Σεπτεμβρίου

Δε φταίτε εσείς αν δε σας αρέσει η γυμναστική

Κατηγορία Fitness

Ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των ανθρώπων, που δυσκολεύονται να πάρουν την απόφαση να σηκωθούν από τον καναπέ, για να πάνε να… ιδρώσουν λίγο τη φανέλα τους σε μια αίθουσα γυμναστηρίου;

Αν απαντήσατε «ναι» στο παραπάνω ερώτημα, ίσως θα θέλατε να μάθετε το εξής, προκειμένου να απαλλαγείτε από τις τύψεις που σας κυριεύουν, κάθε φορά που σας «κερδίζει» το καθισιό: δε φταίτε εσείς για την τεμπελιά σας, αλλά οι συνδέσεις στον εγκέφαλό σας!

 

Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει την περιοχή του εγκεφάλου, που ευθύνεται για το κίνητρο της άσκησης.

 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το εύρημα αυτό θα μπορούσε μια μέρα να οδηγήσει σε νέους τρόπους ενθάρρυνσης των ανθρώπων για να παραμένουν υγιείς και δραστήριοι, αλλά και για την ανάπτυξη καλύτερων θεραπειών για την κατάθλιψη.

 

Οι Eric Turner και Yun-Wei Hsu από ένα ερευνητικό κέντρο του Σιάτλ ανακάλυψαν, ότι μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου (dorsal medial habenula) ελέγχει την επιθυμία για άσκηση στα ποντίκια.

 

Η δομή της περιοχής αυτής είναι παρόμοια στους ανθρώπους και τα τρωκτικά και όπως εξήγησαν οι ειδικοί, αυτές οι βασικές λειτουργίες στη ρύθμιση της διάθεσης και της όρεξης για γυμναστική, είναι πολύ πιθανό να είναι ίδιες ανάμεσα στα είδη.

 

Η γνώση ότι μια τέτοια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου μπορεί να είναι υπεύθυνη για την παροχή κινήτρων για άσκηση, θα μπορούσε να βοηθήσει τους ερευνητές να αναπτύξουν περισσότερο στοχευμένες και πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την κατάθλιψη.

 

Η άσκηση είναι γνωστό ότι αποτελεί την πιο αποτελεσματική μη-φαρμακευτική θεραπεία για τη μελαγχολία, αναφέρει δημοσίευμα στον ιστότοπο της Daily Mail.

 

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Journal of Neuroscience.

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 263 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα