ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 11:33:38μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
21
Μαΐου

Δέκα ασκήσεις γυμναστικής που μπορείτε να κάνετε σε εξωτερικό χώρο το καλοκαίρι

Κατηγορία Fitness

Γιατί να κλειστείς τους τέσσερις τοίχους του γυμναστηρίου, όταν μπορείς να συνδυάσεις την καλύτερη γυμναστική με την καλύτερη θέα;

Ποδήλατο: Είναι μόδα, είναι οικονομία, είναι γυμναστική! Σφίγγει γλουτούς και μηρούς, τονώνει τα χέρια τους ώμους και την κοιλία, προσφέροντας στο σώμα την απαραίτητη αερόβια άσκηση. Με μία ώρα ποδήλατο θα χάσεις μέχρι και 310 θερμίδες.


Jogging, τρέξιμο, περπάτημα: Μπορείς να συνδυάσεις την εξόρμηση στην παραλία με τρέξιμο ή περπάτημα στο νερό και την άμμο. Η αντίσταση που έχει το πόδι μέσα στο νερό, θα φέρει τα διπλά αποτελέσματα. Γυμνάζει, σύμφωνα με το joytv, υπέροχα τις γάμπες σου, τους μηρούς και τα πόδια, προστατεύοντας παράλληλα τις αρθρώσεις από κραδασμούς. Για χαλαρό τρέξιμο στο πάρκο υπολόγισε μέχρι και 540 θερμίδες. Για πιο έντονο τρέξιμο, πάνω από 16 χλμ/ώρα, υπολόγισε έως 1200 θερμίδες. Για απλή πεζοπορία, αλλά σε ανώμαλο δρόμο, μέχρι 460 θερμίδες και για μια ώρα βαδίσματος, μέχρι και 310 θερμίδες.


Ρακέτες στη θάλασσα: Μπορεί να κατηγορείς τους «ρακετίστες» κάθε καλοκαίρι που κατακλύζουν τις παραλίες, αλλά μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα. Οι ρακέτες είναι ένας καλός συνδυασμός αεροβικής άσκησης με μυική ενδυνάμωση, δηλαδή ένας τρόπος να κάψεις λίπος, να χάσεις πόντους και να γυμνάσεις τέλεια δικέφαλους και τρικέφαλους στα χέρια. Συν του ότι χάνεις πόντους ενώ μαυρίζεις! Υπολόγισε πως 1 ώρα ρακέτες θα κάψει για εσένα 400 θερμίδες.


Frisbie στην παραλία: Άσε στην άκρη το βιβλίο ή το mohito σου, προσκάλεσε τον καλό σου να παίξετε λίγο frisbie και διασκέδασε καίγοντας λίπος. Είτε μέσα στο νερό, είτε στην άμμο η κίνηση για να πιάσεις το frisbee θα σε γυμνάσει συνολικά. Όσο περίεργο κι αν φαίνεται , με μία ώρα παιχνίδι μπορείς να απαλλαγείς από 450 ολόκληρες θερμίδες.


Beach Volley: Μια μπάλα πάντα θα βρεθεί στην παραλία. Ξεσήκωσε την παρέα ή τον αγαπημένο σου και παίξτε volley. Ειδικά το beach volley είναι πιο απαιτητικό, αφού τα πόδια σου βουλιάζουν στην άμμο και η κίνηση δυσκολεύει. Θα γυμνάσεις την πλάτη, του ώμους, τα χέρια αλλά και τα πόδια και μέσα σε μια ώρα θα έχεις κάψεις μέχρι και 600 θερμίδες.


Κολύμπι: Αν είσαι από τις γυναίκες που πλατσουρίζουν στα ρηχά και στο 10λεπτο βγαίνουν στην παραλία, ξανασκέψου το. Η κολύμβηση είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να γυμναστείς, να σφίξεις όλο το σώμα, να χάσεις πόντους και κιλά, χωρίς να λουστείς στον ιδρώτα. Στόχευσε αρχικά στα δέκα συνεχόμενα λεπτά και αύξησε σταδιακά το χρόνο, στοχεύοντας στα 30 λεπτά. Με μισή ώρα κολύμπι μπορείς να κάψεις μέχρι και 250 θερμίδες.


Beach Hot Yoga: Η Hot Yoga είναι το νέο trend γυμναστικής, στη περίπτωσή σου όμως δε χρειάζεται να απευθυνθείς σε κάποιο εξειδικευμένο κέντρο yoga αφού έχεις τον βασιλιά ήλιο για σύμμαχο. Φόρεσε το αντηλιακό σου, τα γυαλιά ηλίου και κάνε yoga εκεί που σκάει το κύμα. Οι ασκήσεις δεν διαφέρουν από τις κλασικές της Hatha Yoga, η μόνη διαφορά είναι στη θερμοκρασία. Η εφίδρωση αποτοξινώνει τον οργανισμό συν του ότι είναι σαν να έτρεχες σε έντονο ρυθμό για 40 ολόκληρα λεπτά χωρίς σταματημό, ενώ παράλληλα τον βοηθά να κάψει πιο γρήγορα θερμίδες. Με μία ώρα hot yoga στην παραλία καις 500 θερμίδες.


Θαλάσσιο σκι: Δεν το κρύβουμε είναι δύσκολο αλλά μην πτοείσαι. Αν βρεθείς σε μέρος όπου κάνουν μαθήματα θαλάσσιου σκι, δοκίμασέ το. Με την κατάλληλη καθοδήγηση θα δεις πόσο καλή γυμναστική είναι για χέρια, πόδια, αλλά και κοιλιακούς! Μία ώρα θαλάσσιο σκι καίει 370 θερμίδες.


Paddle Boarding: Είναι ό, τι πιο hot στις ελληνικές και όχι μόνο παραλίες. Μάλιστα λέγεται πως είναι είναι η νέα μανία των Jennifer Aniston και Kate Hudson! Τι κάνεις; Τραβάς κουπί, ισορροπώντας πάνω σε σανίδα του surf! Αρχικά ξεκινάς στηριζόμενη στο ένα γόνατο και όταν εξοικειωθείς, σε όρθια θέση. Όπως κάθε μορφή γυμναστικής που απαιτεί ισορροπία, έτσι και το paddle σε βοηθά να σφίξεις όλο το σώμα, προκειμένου να παραμείνεις στη σανίδα. Αν του πάρεις τον «αέρα» μπορείς να κάψεις έως και 700 θερμίδες την ώρα.


Kite Surf: Είσαι πιο… extreme; Στο kite surf κρατάς στα χέρια τον αετό – που μοιάζει περισσότερο με αερόστατο – ενώ τα πόδια σου είναι στερεωμένα σε μια σανίδα. Ο δυνατός αέρας σε οδηγεί πάνω στο νερό, ενώ τραβώντας τις χειρολαβές μπορείς να στρίψεις προς όποια κατεύθυνση επιθυμείς. Σε μία ώρα kite surfing καις 340 θερμίδες.

 

 

Πηγή: govastileto.gr

Διαβάστηκε 146 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα