ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:13:37π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
14
Νοεμβρίου

Διάσημη γιόγκι παντρεύει τη γιόγκα με τον... Χάρι Πότερ

Κατηγορία Fitness

Η εκπαιδεύτρια γιόγκα Ιζαμπέλ Μπετράν αποφάσισε να βάλει λίγη μαγεία στη chalasana για να φτιάξει το τέλειο μάθημα γιόγκα Χάρι Πότερ.

Έτσι στο Ώστιν του Τέξας δημιούργησε το σπίτι όπου γίνονται τα μαθήματα γιόγκα που είναι εμπνευσμένα από την ιστορία φαντασίας του διάσημου μάγου. Η Μπελτράν συνδυάζει τις κλασσικές κινήσεις της γιόγκα με τα τις μαγικές κινήσεις και τα ξόρκια του Χάρι Πότερ, σε μία μοναδική συνεδρία των 60 λεπτών.

 

«Κάνουμε τα μαθήματα γιόγκα κάθε Κυριακή και προσπαθούμε να είναι κάτι διασκεδαστικό», δήλωσε η Μπελτράν στο ΕW, η οποία, όπως είπε, μαζί με την αδελφή της προσπαθούν να συνδυάσουν στα μαθήματα όλα όσα αγαπάνε.

 

Θέλοντας να τιμήσει το θάνατο των γονιών του Πότερ η Μπελτράν εμπνεύστηκε για τα μαθήματά της και από την γιορτή για τους νεκρούς του Μεξικό.

 

«Ήταν πολλά τα μαγικά στοιχεία που εντάχθηκαν στα μαθήματα γιόγκα», δήλωσε. Η μετάβαση από την τυπική δομή της γιόγκα στις μαγικές κινήσεις των μάγων του Χόγκουαρτς για την Μπελτράν υπήρξε ομαλή, καθώς υπάρχει παρόμοια, όπως εξηγεί, προσέγγιση στις κινήσεις.

 

«Πολλές μαγικές κινήσεις με το ραβδί είναι παρόμοιες μ' αυτές στην γιόγκα, με την έννοια ότι θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να σκέφτεσαι ευτυχισμένες στιγμές», δήλωσε και πρόσθεσε: «Από αυτήν την έννοια η γιόγκα είναι πολύ μαγική».

 

Για να επιτευχθεί το πάντρεμα της μαγείας του Χάρι Πότερ και της γιόγκα τα ονόματα από τις κινήσεις άλλαξαν με αυτά από τα ξόρκια της φανταστικής σειράς.

 

Έτσι η θέση του «πολεμιστή» έγινε θέση του «μάγου», η «σανίδα» ονομάστηκε «νίμπους 2000» και η θέση «τρία πόδια» λέγεται «φλάφι».

 

Τώρα στόχος της δασκάλας γιόγκα είναι να διδάξει το μάθημά της και σε άλλους καθηγητές ώστε η γιόγκα α λά Χάρι Πότερ να εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο.

 

Βέβαια δεν σταματάει εδώ αφού σκοπεύει να χρησιμοποιήσει και την spin –off ταινία του Πότερ τα «Φανταστικά Τέρατα και πού μπορείτε να τα βρείτε» που βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες εντός του μηνός γι να δημιουργήσει ακόμα μία τάξη μαθημάτων γιόγκα εμπνευσμένη από τα τέρατα.

 


Πηγή: govastileto.gr

Διαβάστηκε 247 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα