ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 4:00:31μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
31
Οκτωβρίου

Δουλειές στο σπίτι: Πόσο αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής

Κατηγορία Fitness

Οι δουλειές του σπιτιού δεν τελειώνουν ποτέ, συνηθίζουν να λένε οι νοικοκυρές, δυσανασχετώντας για την κούραση που προκαλεί η καθημερινή φασίνα. Όπως έδειξε όμως σχετική επιστημονική έρευνα, οι δουλειές στο σπίτι κάνουν καλό στην υγεία και μας χαρίζουν χρόνια ζωής.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα από το Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Ρότερνταμ, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 7.000 άνδρες και γυναίκες, η φασίνα στο σπίτι μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής των γυναικών κατά τρία χρόνια.


Αντίθετα, οι εξωτερικές δουλειές δεν φαίνεται να προσφέρουν αντίστοιχο όφελος.


Δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο και για τον ανδρικό πληθυσμό. Η επίδραση των οικιακών εργασιών στην υγεία τους φαίνεται να είναι αρκετά πιο περιορισμένη.


Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι η καθαριότητα του σπιτιού τούς χαρίζει μετά βίας έναν επιπλέον χρόνο ζωής, σε αντίθεση με τις κηπουρικές εργασίες που αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής τους κατά 2,7 χρόνια.


Αν ανήκετε στο αδύνατο φύλο λοιπόν, μην αναβάλετε τις δουλειές του σπιτιού για αργότερα!

 

 

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 262 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα