ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:08:45μ.μ.
17
Σεπτεμβρίου

Εάν θέλετε να αποκτήσετε έναν πιο υγιή τρόπο ζωής δείτε 5 απλές καθημερινές ασκήσεις

Κατηγορία Fitness

Εάν θέλετε να αποκτήσετε έναν πιο υγιή τρόπο ζωής, εκτός από τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή πρέπει να ασκείτε και το σώμα σας. Πριν αρχίσετε τις δικαιολογίες του τύπου ότι δεν έχετε χρόνο ή ότι η γυμναστική δεν είναι για εσάς, διαβάστε τις παρακάτω πολύ απλές ασκήσεις που αρκούν για να γίνετε fit!

Καθίσματα

Η άσκηση αυτή στοχεύει σε μεγάλες μυικές ομάδες στο κάτω μέρος του σώματος, στον κορμό και ενισχύει την ισορροπία. Ξεκινήστε όρθιοι, με τα πόδια σας στο άνοιγμα των γοφών, τους ώμους σας χαλαρούς και το κεφάλι σας ψηλά. Κάντε ένα κάθισμα, σαν να κάθεστε σε μία καρέκλα, προσέχοντας τα γόνατά σας να μην περνούν τις μύτες των παπουτσιών σας, κοιτώντας ευθεία, με το στήθος έξω και με τα χέρια σας ευθεία (αυτή η κίνηση των χεριών θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ισορροπία σας). Σφίγγοντας τους γλουτούς σηκωθείτε πάνω μέχρι να τεντώσουν τα πόδια σας. Κάντε 8 με 12 επαναλήψεις.

Έλξεις

Αυτές οι ασκήσεις, είτε πρόκειται για pull-ups, είτε για chin-ups, χρησιμοποιούν το βάρος του σώματος. Εάν τα χέρια σας δεν είμαι ακόμα αρκετά δυνατά ώστε να κάνετε pull-ups δοκιμάστε αρχικά να κάνετε chin-ups. Θυμηθείτε ότι τα pull-ups στοχεύουν περισσότερο στους τρικέφαλους, ενώ τα chin-ups στους δικέφαλους. Εάν και τα chin-ups σας δυσκολεύουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λάστιχο για να σας βοηθήσει να κάνετε την κίνηση και να δυναμώσετε.

Jumping Jacks

Μπορεί να σας φαίνεται λίγο αστεία άσκηση ή να σας θυμίζει σκηνή από αμερικανικό στρατό, αλλά τα jumping jacks αποτελούν τον τέλειο τρόπο και για να κάνετε ζέσταμα σε όλο το σώμα σας και να εντάξετε λίγη cardio γυμναστική στη ζωή σας. Δοκιμάστε τα συνδυαστικά με άλλες ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Γέφυρα γοφών

Η άσκηση αυτή στοχεύει στους γλουτούς και των κορμό, ενώ ενισχύει την ελαστικότητα των γοφών. Ξεκινήστε την άσκηση ξαπλωμένοι ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα. Με τον κορμό σφιχτό σηκώστε τους γλουτούς σας από το έδαφος, προς το ταβάνι. Κρατήστε τους γλουτούς λίγο πάνω και σιγά- σιγά κατεβείτε προς τα κάτω. Κάντε 8 με 12 επαναλήψεις.

Σανίδα

Η άσκηση στοχεύει στον κορμό και «χτίζει» την δύναμη στο σώμα. Τοποθετήστε τους αγκώνες σας στο πάτωμα στο ύψος των ώμων σας με όλο τον πήχυ να ακουμπάει στο έδαφος. Τεντώστε τα πόδια πίσω και στηριχτείτε στις μύτες των ποδιών σας. Η μέση σας δεν πρέπει να είναι ούτε ψηλά, ούτε χαμηλά. Σφίξτε τους κοιλιακούς σας και μείνετε εκεί για 20 με 60 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε 2 με 3 φορές.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 236 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα