ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024 - 10:17:32π.μ.
26
Μαρτίου

Είστε έγκυος και γυμνάζεστε; Χρήσιμες συμβουλές για fit εγκύους

Κατηγορία Fitness

Η άσκηση κατά την εγκυμοσύνη έχει πολλαπλά οφέλη για την ίδια την γυναίκα καθώς έχει βρεθεί ότι προλαμβάνει από συχνά προβλήματα της εγκυμοσύνης όπως αιμορροΐδες, φλεβίτιδα, κράμπες και οσφυαλγία αλλά και για το μωράκι της που μεγαλώνει μέσα στην κοιλιά της.

Εάν γυμνάζεστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καλό είναι να τηρείτε κάποιους κανόνες που σας θα προστατέψουν.

 

Το περπάτημα αποτελεί μία από τις καλύτερες ασκήσεις στην εγκυμοσύνη, αφού δεν καταπονεί τα γόνατα και τους αστραγάλους. Εάν ξεκινήσατε τώρα να γυμνάζεστε αυτός ο τύπος άσκησης σας παρέχει τη μεγαλύτερη ασφάλεια. Προσοχή όμως όταν περπατάτε κατά αραιά χρονικά διαστήματα αφενός δεν προσλαμβάνετε τα οφέλη από τη γυμναστική αφετέρου κινδυνεύετε με τραυματισμούς.

 

Εάν σας αρέσει να τρέχετε τότε το τζόκινγκ είναι ένας ευεργετικός και γρήγορος τρόπος άσκησης του σώματος και της καρδιάς σας. Φροντίστε να τρέχετε 15 έως 30 λεπτά, όποτε το επιτρέπει το πρόγραμμά σας. Παρόλα αυτά αποφύγετέ το, εάν δεν κάνατε τζόκινγκ πριν μείνετε έγκυος. Το τρέξιμο μπορεί να καταπονήσει τα γόνατα σας και κατά την εγκυμοσύνη ο οργανισμός είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς γιατί παράγει μια ορμόνη, την ρελαξίνη, η οποία χαλαρώνει τους συνδέσμους και τις αρθρώσεις σας κάνοντάς τες πιο ευαίσθητες σε κακώσεις και τραυματισμούς. Συνεπώς, καλό θα ήταν να αποφύγετε τέτοιου είδους άσκηση, τουλάχιστον μέχρι να γεννήσετε.

 

Η κολύμβηση σας βοηθήσει να τονώσετε τους μύες και να αποκτήστε περισσότερη δύναμη. Η προοδεύουσα εγκυμοσύνη δεν αποτελεί εμπόδιο στην κολύμβηση. Η κολύμβηση ενδυναμώνει τους συνδέσμους και τις αρθρώσεις, προστατεύοντας από τραυματισμούς και βοηθά και στο καρδιαγγειακό σύστημα. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι στην επιλογή του κατάλληλο μαγιό, ώστε να σας είναι άνετο.

 

Οι ασκήσεις πιλατες είναι κατάλληλες για αυτήν την περίοδο. Το πιλάτες εξασκεί την κοιλιά και το πυελικό έδαφος, ακριβώς τους μύες που χαλαρώνουν πιο πολύ στην εγκυμοσύνη. Οι ασκήσεις πιλάτες είναι ιδανικές γιατί ανακουφίζουν τους πόνους στην πλάτη σας και δυναμώνουν τη σπονδυλική σας στήλη, ενώ ταυτόχρονα βοηθά το έμβρυο να πάρει σωστή θέση για τον τοκετό.

 

Στα μαθήματα γιόγκα θα μάθετε να κάνετε αναπνευστικές ασκήσεις σε καθιστή θέση που θα ενισχύσουν την υγεία την δική σας και του μωρού σας. Η πειθαρχία και η αυτοσυγκέντρωση θα σας βοηθήσουν επίσης, να γνωρίσετε καλύτερα το σώμα σας και να προετοιμαστείτε για τον τοκετό.

 

 

πηγή: govastileto.gr

Διαβάστηκε 99 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα